• info@trianta-assen.nl
  • biljarten
  • assen
  • trianta

VW Bandstoten 3e klas - Jakob Pomp in districtsfinale

Gepubliceerd op 21 januari 2023 om 10:59

In de 3e klasse Bandstoten gaat Jakob Pomp op 4 en 5 februari 2023 de districtsfinale spelen bij BV Centrum aan de Protonstraat in Groningen. Natuurlijk hopen we op weer een leuk biljartavontuur voor Jakob, waarin hij weer kan genieten  van mooie caramboles.

 

Lees de tekst hieronder voor de weg naar de districtsfinale was. 

De te maken caramboles in de 3e klasse zijn op interval met een maximum aantal beurten van 50 per wedstrijd. Het moyenne loopt van 0,01 tot 1.

 

We wensen Jakob heel veel succes en zijn resultaten zullen op deze site worden gevolgd. Uiteraard ook te volgen op KNBB live-score.

 

De eerste wedstrijdavond in poule F van de voorwedstrijden bandstoten 3e klas is voor Jakob Pomp redelijk goed begonnen.

Werd de 1e partij niet gewonnen van Emiel Timmermans, pakte Jakob de draad goed op: winst op Fred Stok en Fred Wijma levert de tijdelijk 3e plaats op in deze poule. Vier matchpunten is een mooie score maar het gespeelde moyenne van 0,891 mag nog wel wat omhoog. Tenminste, als we ervan uit gaan dat de goedlachse Assenaar wil promoveren naar de 2e klasse. Dan zal hij toch boven de 1 moyenne moeten produceren.

Volgende week donderdag nieuwe kansen voor Pomp. Veel succes!

 

De tweede wedstrijdavond verliep voor Jakob Pomp geweldig. Hij won alle drie partijen en eindigde als eerste in de poule! 

Met bandstoten in de 3e klas is Jakob Pomp als eerste in de poule geëindigd. Hij won  tijdens de tweede wedstrijdavond van Roel Vroom, Rolph Pierolie en vervolgens ook van Harrie Klaas. Zijn moyenne is ten opzichte van de eerste speelavond geklommen van 0,691 naar 0,821.

Met 10 wedstrijdpunten uit 6 matches een heel mooi resultaat, wat hopelijk uitzicht geeft op een plaatsje in de districtsfinale. Dat is nu nog niet bekend want er moeten nog uitslagen worden ontvangen uit 2 nog niet gespeelde poules.

De kans is echter wel groot dat er een finaleplaats voor Pomp in zit want hij staat nu voorlopig op de 2e plaats in het algemeen klassement van alle poules.

We zullen op deze website publiceren hoe het gaat verlopen.

Het is Jakob Pomp gelukt om zich in de districtsfinale te spelen. Dat zat er, gezien de resultaten in de voorwedstrijden, al in maar het wachten was nog op het uitspelen van 2 andere poules.

 

 

 

Bij de finalisten is slechts 1 speler die op basis van het gespeelde moyenne in de voorwedstrijden is gepromoveerd. Door deze uitgestelde promotie kan Bas Viel toch nog deelnemen.

De districtsfinale 3e klas bandstoten wordt op 4 en 5 februari gehouden en wordt georganiseerd door Biljartvereniging Centrum aan de Protonstraat 6a in Groningen. 

In 2018 mocht hij al uitkomen op het NK Libre 5e klas. Dat smaakte wel naar meer want daarvan heeft hij zichtbaar (en hoorbaar) genoten.. Zal het Jakob lukken om, net als in december 2018, het Nederlands Kampioenschap te bereiken?

Eerst maar een kijken hoe het hem in de Districtsfinale verloopt. 


«   »