• info@trianta-assen.nl
  • biljarten
  • assen
  • trianta

Jakob Pomp plaatsje gestegen

Gepubliceerd op 17 oktober 2017 om 10:04

Voorwedstrijden Bandstoten vijfde klas

Triantalid Jakob Pomp heeft weer zijn best gedaan om niet onderaan in de poule te eindigen. En dat is hem gelukt tijdens de voorwedstrijden 5e klas Bandstoten. Pomp eindigdeuiteindelijk op de 7e plaats en liet daarmee zijn concurrent Hilbrand de Jonge achter zich. 

De semi-prof uit Assen stond voorafgaand aan de tweede wedstrijdavond nog onderaan de ranglijst en zijn enige ultieme doel was om deze plaats in positieve zin te verlaten. Al aan het begin van de avond wist Jakobde eerste e(en tevens enige)  wedstrijdpunten te pakken en steeg daarmee een plaatsje. Deze plek wkon hij behouden omdat De Jonge verder ook geen aanspraak kon maken op een enkele matchpoint. 

Bovenaan de lijst eindigdeop papier Geert Bergsma, uitkomend voor ABC'08, ware het niet dat Geert zich vanwege gezondheidsredenen moest laten vervangen door Heine Gankema. De man van Bellevue deed het niet onaardig als invaller maar de titel in deze poule gaat dus naar Martin Eleveld van A&O. Eleveld produceerde een moyenne van 0,93, wat aardig in de richting komt van de bovengrens van 1 in deze klasse.

De resultaten van de andere poules zijn op dit moment nog niet bekend maar de verwachting mag toch wel worden uitgesproken dat de man uit Annen deel zal nemen aan de finale.

 

Knipsel.gif

- wat vooraf ging -

Tijdens de voorwedstrijden 5e klas Bandstoten kon Jakob Pomp (nog) geen spreekwoordelijke potten breken. Met een moyenne van 0,43 en 0 wedstrijdpunten moet hij voorlopig genoegen nemen met een plaatsje onderaan in de poule.

Voorlopig schrijven we erbij, want Jakob heeft zijn zinnen gezet op 16 oktober! Dan kan hij in biljartcentrum Vredeveld Assen weer laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is om alsnog een goede klassering neer te zetten. Om de eerste plaats in de poule te pakken zal niet meer lukken maar de focus moet meer gezet worden om 1 of 2 plaatsen op de ranglijst te stijgen.

 

20171009_222019_1507620530898_resized-1.jpg

 

 

- wat vooraf ging -

Trianta lid Jakob Pomp speelt vanavond (9 oktober) voorwedstrijden Bandstoten 5e klas. Hij zal er hard voor moeten knokken om een plaatsje in de districtfinale te bemachtigen, want er is een groot spelersveld wat deelneemt aan deze voorwedstrijden. Er zijn maar liefst 6 poules in deze klasse, waarvan de beste 8 uit zullen komen in de districtfinale.

Het moyenne in deze klasse loopt van 0,25 tot 1,00 en de te maken caramboles is 30 stuks. 

 

Trianta  - Assen (ma.) 9 en 16 okt. POULE  3    
VER. NAAM PLAATS E.Moy. E.Cat.
De Zevenwolden Bodde Jan Pieter J.P.  KOLHAM 0,684 O
Trianta Pomp Jacob J.  ASSEN 0,579 O
Biljartschool.nl Schuur Mans H.J.  RUINEN 0,924 O
Mireslyra Polnaja Joop J.  BOVENSMILDE 0,691 O
Asser Biljart Club `08 Bergsma Geert G.  ZUIDLAREN 0,250 N
A En O Jonge Hilbrand H. de ANNEN (DR) 0,568 O
Emmen `65 Zanen Dirk D.M.  EMMEN 0,673 O
A En O Eleveld Martin M.  ANLOO 0,955 D

 

Een groot spektakel dus vanavond en volgende week maandag in het biljartcentrum Vredeveld aan de Bremstraat in Assen.

 

We wensen Jakob heel veel succes en natuurlijk ook veel plezier.


«   »