• info@trianta-assen.nl
  • biljarten
  • assen
  • trianta

Jakob Pomp 5e bij Nederlandse Kampioenschappen in Almere

Gepubliceerd op 2 december 2018 om 16:00

Triantalid Jakob Pomp is in Almere 5e geworden bij de Nederlandse Kampioenschappen 5e klas Libre. 

Een knappe prestatie van de man uit Assen, die na de eerste wedstrijddag de op een na laatste plaats innam. Op de tweede dag dus goed hersteld die de laatste twee partijen nog even naar zijn hand zette. Hij wist uiteindelijk 3 van de 7 partijen te winnen en kwam daarmee op 6 matchpunten. Het moyenne van 1,22 is voor deze klasse ook goed te noemen.

 

Trianta is er trots op dat er een lid van deze vereniging deel mocht nemen aan deze NK. Een unieke belevenis in de biljartcarrière van Jakob.

 

Op 1 en 2 december zullen de Nederlandse Kampioenschappen in Almere Stad worden gespeeld. Jakob's naam prijkt in rood gemarkeerd op de uitnodigingsposter, waarop hij als derde geplaatst staat.

Deelname aan dit NK 5e klas Libre is voor Jakob het ultieme resultaat wat hij ooit heeft behaald in zijn prille biljart carrière.  Een heel uitzonderlijke prestatie!

Heel Trianta wenst Jakob heel veel succes.

 

Dit toernooi wordt een livestream uitgezonden via internet.

Op onderstaande link kan je a.s. weekend Jakob's verrichtingen volgen tijdens zijn Nederlandse finale in Almere!

https://www.bv-almere83.nl/live

 

Triantalid Jakob Pomp is in het Overijsselse Ane Gewestelijk kampioen geworden.

In de laatste wedstrijd versloeg Jakob zijn tegenstander A.C. Sprenkels en ging zijn carambole moyenne naar 92,65%. Terwijl A.H. vam der Schoot zijn partij ook wist te winnen, en dus op hetzelfde aaantal wedstrijdpunten als Jakob kwam, telt in de gewestelijke finale de hoogte van het carambole motenne. Van der Schoot bleef hangen op 92,27 en daarmee kon Pomp zich kampioen 5e klas Libre noemen.

De Nederlandse Kampioenschappen worden gespeeld in Almere, op 30 november, 1 en 2 december aanstaande.

 

Trianta feliciteerd Jakob Pomp van harte met dit behaalde resultaat.

  

 

 

 

Jakob Pomp speelt in het Overijsselse Ane se gewestelijke finale 5e klas Libre.

Het gaat er spannend aan toe, de slag bij Ane van 1227 was hierbij vergeleken helemaal niets. Als het zo doorgaat zal Ane opnieuw in de geschiedenisboeken verschijnen, maar dan onder de naam " Jakobs battle" .

Jakob won vrijdagavond de eerste twee partijen en kwam op moyenne op de tweede plaats te staan. Zarterdag wist hij wederom 2 partijen naar zijn hand te zetten, 1 partij ging echter verloren waardoor Jakob een plaatsje op de ranglijst zakte.

Op zondag speelde Pomp de eerste partij tegen koploper G. Goettsch en tilte de partij in 20 beurten uit. Daarmee nestelde hij zich vaster op de tweede pek met evt. uitzicht op het kampioenschap. Dan moet hij natuurlijk wel de laatste partij tegen nr. 5 Sprenkels winnen, de nummer 3 van de ranglijst. Uiteraard is ook nog het resultaat van de partij tussen Van der Schoot en Goettsch van groot belang. Bij winst van Jakob zou een remise tussen deze twee het meest goed uitkomen. 

De stand aan kop in nu:

A.H. vd Schoot     6   10     1,13         car.mor. 93,33%

J. Pomp                 6    10     1,25        car.moy. 91,42%

G. Goettsch           6    10     1,38        car.moy. 90,99%

G. Bos                    6      6      1,00        car.moy. 93,93%

A.C. Sprenkels     6      6       1,11       car.moy. 85,58%

H. Klaas

Later meer.......... Jakob veel succes 

"Onze" Jakob Pomp heeft zich geplaatst voor de Gewestelijke Finale 5e klasse Libre.

Jakob heeft afgelopen weekend bij Centrum in Groningen de Districtsfinale gespeeld en eindigde als tweede.

Een fantastische prestatie!!!

 

Hieronder de uitnodiging (het bewijs) dat Jakob echt gaat deelnemen aan de Gewestelijke finale op 2, 3 en 4 november !!!

Daarnaast een poster die speciaal gemaakt is voor Jakob waarop de Gewestelijke finale wordt vergeleken met de Slag bij Ane van 1227. Een nieuw historisch moment voor het kleine dorpje in de buurt van het Overijsselse Hardenberg. Een ludieke actie van Arjan Koster.  

Heel veel succes Jakob!

*** wat vooraf ging ***

 

Na 2 dagen in opperste concentratie te spelen wist Jakob Pomp zich op de tweede plaats van de eindranglijst te nestelen. Op de eerste speeldag zette hij in het begin van het toernooi de basis voor een medailleplaats, welke hij aan het eind van het toernooi goed af ging ronden. Hij won de eerste twee partijen maar zakte daarna helaas in een "dalletje" en wist de volgende twee niet te winnen. Met 4 matchpunten begon Jakob vol goede moed aan de tweede wedstrijddag. 

Op zondag werd het uitzicht op een eventuele plaats in de gewestelijke finale verstoord door een enorme verliespartij aan het begin van de dag. Slechts 11 punten in 24 beurten, dat beloofde niet veel goeds!!! Toch herpakte Jakob zich en wist hij de volgende twee partijen naar de hand te zetten. Hiermee eindigde hij met 8 matchpunten op de tweede positie van de ranglijst.

Met een mooi moyenne van 1.12 zat een promotie naar de vierde klasse er net niet in. De bovengrens in deze klasse is gesteld op 1.2.

Uit handen van Hein de Vries van BV Centrum ontving Jakob de bijbehorende ere metalen. Pomp mag zich nu opmaken voor de Gewestelijke Finale 5e klas Libre, welke op 2 tot en met 4 november wordt gespeeld bij Cafe De Oale Delle in Ane (Marsweg 6).

 

Jakob, van harte gefeliciteerd met je tweede plaats en we gaan ervan uit dat je gaat "vlammen" in Ane. Trianta is trots op je.

 

Saillant detail: uitreiking van medailles is een kunst.

Jakob ontving duidelijk de verkeerde.... deze was bestemd voor de dames 2e klasse, terwijl Jakob volgens de redactie geenszins op een dame lijkt (soms wel wanneer hij hevig lacht trouwens),, laat staan al in de tweede klasse speelt ....................

 

*** wat vooraf ging ***

Met een mooi moyenne van 0,994 en een hoogste serie van 7 op zak, kan Jakob nu zich gaan voorbereiden op de district finale, welke op 8 en 9 september  2018 wordt gespeeld bij Centrum in Groningen (Protonstraat).

We wensen Jakob natuurlijk heel veel succes in Groningen en uiteraard zal er vanuit Trianta nog wel wat support op de been komen op deze 2 wedstrijddagen.

Uitslage 5e klas Libre. De eerste 8 spelers plaatsen zich voor de districtsfinale.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.