VW PK Driebanden 3e klas - Rene Klein start nieuwe seizoen met promotie

Gepubliceerd op 27 juni 2023 om 11:08

Terwijl het zomerreces nog moet beginnen hebben de spelers in de 3e klas Driebanden de voorwedstrijden voor het seizoen 23-24 er alweer op zitten. Op 19 en 26 juni organiseerde Trianta de wedstrijden in poule b.

Aan trianta ook de eer om te starten met de organisatie van een poule, waarin wedstrijdleider Rene Klein zelf ook mee mocht spelen.

 

En dat deed Rene zeker niet onverdienstelijk: van de 6 te spelen partijen won hij er 4 en 1 remise. Met een puntentotaal van 9 matchpunten eindigde hij op de 1e plaats in de poule, waarin op intervallen wordt gespeeld.

De eerste partij tegen Marcel Suiding moest hij zijn hoofd buigen. Suiding speelde een top partij en maakte in slechts 21 beurten uit (moy. 0,721). Zo rustig als hij is, pakte Rene daarna de draad gewoon weer op en won vervolgens van Fred Stok en Fred Wijma. Tijdens de 2e wedstrijdavond werd in 23 beurten gewonnen (0,652) van Emiel Timmermans, een remise behaald tegen Michiel de Jong en winst tegen Rob Elzenaar.

Al met al een mooie start van het nieuwe seizoen voor Klein, die met dit resultaat promoveert naar de 2e klasse. Maar eerst is de kans groot dat hij kan deelnemen aan de districtsfinale want in de totaal uitslag staat hij op de 1e plaats (er moet op het moment van dit schrijven nog 1 poule worden gespeeld). Eventueel zou Rene ook aan de bond hert verzoek kunnen indienen om rechtstreeks te promoveren, dan speelt hij de in de eerstvolgende voorwedstrijden gelik mee in de 2e klasse.

De districtsfinale wordt gespeeld op 14 en 15 oktober bij cafe Old Inn in Woldendorp.

PK-Livescore - (knbb-livescore.nl)

Rest nog te vermelden dat wedstrijdleider René hulp kreeg met tellen/schrijven van Annemiek, Ester, Michiel, Vincent, Wijert, Wim Holman, Henk Vrieling, Arie en Olphert. Klaas Hemmes en Harry van Dijk waren voor het eerst arbiter/teller bij de voorwedstrijden. Alsof ze nooit anders gedaan hadden, ze redden zich prima, ook met de biljartregeltjes die net wat anders zijn dan met libre. We vormden met elkaar een mooi team en het werd een gezellige avond.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.