Willem Hobers dwingt rechtstreekse promotie af!

Gepubliceerd op 27 september 2016 om 07:31

Voorwedstrijden 3e klas Libre

Op 19 en 26 september 2016 organiseerde Trianta voorwedstrijden Libre 3e klasse. Onze eigen Willem Hobers steeg hierbij boven zichzelf uit. Na 6 gespeelde wedstrijden sprokkelde Willem 10 punten bijeen en met een prachtig moyenne van 2,88. Aangezien de bovengrens in deze klasse op 2,50 ligt,  dwong hij hiermee directe promotie naar de 2e klasse af.

Een prachtige prestatie van Hobers, die in een partij zelfs de 70 te maken caramboles in 16 beurten uitmaakte. Moyenne 4,37!!!

Tweede van deze poule werd Tom Been met eveneens 10 wedstrijdpunten, met een moyenne van 2,15 speelde Tom zich in de finale.

Valhermonder Adolf Eerenstein eindigde met 8 punten op de verdienstelijke derde plaats. Met het moyenne van 2,60 promoveert ook hij weer naar de tweede klasse, waar hij vorig jaar uit degradeerde.

Het andere lid van Trianta deed "voor-spek-en-bonen" mee, maar als invaller deed Jan Harm Veldhuis het toch niet onaardig op de vierde plek  (moy. 1,75). Arnold Bargman en Jan Hidding eindigden respectievelijk vijfde (moy. 1,64) en zesde (moy. 1,04). De ondersgrens van deze klasse is 1,70, dus een halve degradatie is hiermee voor deze beide heren een feit.

Het tournooimoyenne lag op 1,94 en de hoogste serie van 23 werd geproduceerd door Willem Hobers.

De uitmuntende toernooileiding was in vertrouwde handen van Annemiek Visser, die het weer geweldig voor elkaar had. Ondanks de afmeldingen wegens ziekte heeft ze ook dit toernooi weer op uitstekende wijze georganiseerd.