Jan Koops kampioen

Gepubliceerd op 15 januari 2017 om 15:15

4e kl. Bandstoten, districtsfinale

Triantalid Jan Koops is afgelopen weekend kampioen geworden tijdens de districtsfinale van de 4e klasse bandstoten. Opmerkelijk, want Jan had zich als 2e reserve geplaatst voor deze finale. Door 2 afmeldingen werd hij pas donderdag opgeroepen om deel te nemen, met het binnenhalen van het kampioenschap als resultaat.

Zoals in een eerder bericht op deze site aangegeven wist Jan als 2e op de ranglijst de eerste wedstrijddag af te sluiten. Hoewel Alex Watermulder als gedoodverfde favoriet de tweede wedstrijddag begon, maakte hij dit niet waar! Voor watermulder kon dezedag wel worden gezien als een zwarte dag in zijn biljartcarriere: hij verloor drie partijen op rij! Jan Koops wist de eerste partije echter wel te winnen, zodat beide mannen met 8 wedstrijdpunten aan kop gingen. De tweede wedstrijd wisten beide koplopers ook niet te winnen, waardoor er bij het ingaan van de derde speelronde maar liefst drie spelers op 8 matchpunten stonden, want ook Eppo Loef schaarde zich bij deze kopgroep. In de strijd om de tweede plaats, welke recht geeft op het spelen van de gewestelijke finale, diende Hendrik Sloot zich ook nog tot de gegadigden.

Tijdens de derde wedstrijdronde konden er dus nog drie biljarters het kampioenschap opeisen. De nummer drie van de ranglijst (Jan Koops )speelde toen tegen lijstaanvoerder Alex Watermulder. Koops speelde een puike partij en wist hem met subliem spel in slechts 11 beurten te winnen. Daarmee was het kampioenschap al binnengehaald want Loef speelde op dat moment een lager moyenne dan Koops. Een ontknoping van grote sensatie!

Met een moyenne van 1,59 promoveert Jan naar de 3e klasse want dat is 0,9 boven de bovengrens van de 4e klasse. Ook Alex Watermulder doet volgend jaar mee in een klasse hoger, hij speelde 1,56 gemiddeld. Op de derde plaats eindigde Hendrik Sloot want hij won de laatste partij terwijl Eppo Loef deze niet won en ook op 8 punten bleef steken. Het moyenne van Sloot (1,48) lag iets hoger dan van Loef (1,41).

Gewestelijke finale

Uit handen van districtsbestuurder Bert Schonewille ontvingen de eerste drie spelers de bijbehorende medaille en het verzoek om het district te vertegenwoordigen bij de gewestelijke finales. Koops gaf aan hier niet aan deel te kunnen nemen, waardoor nu Alex Watermulder en Hendrik Sloot worden vertegenwoordigd. 

Daarna ontvingen alle deelnemers hun verdiende bokaal van de heer Jan Boxma, voorzitter van de organiserende vereniging ABC'08.

Uitslag4eklband-1.jpg