Willem Hobers redelijk op koers

Gepubliceerd op 3 oktober 2017 om 08:51

Voorwedstrijden Libre 2e klas

 

Tijdens de eerste wedstrijdronde van de tweede klasse Libre heeft onze Willen Hobers naar eigen zeggen "voor zijn doen wel aardig gespeeld". 

Een niet geringe mate van bescheidenheid is hem niet vreemd in zijn uitspraak, maar de Traintaspeler won "gewoon" alle drie de partijen. 

De 90 te maken caramboles werden in de eerste partij tegen IJmker in 27 beurten gemaakt. De tweede partij tegen Wildeman ging gelijk op, maar Willem won hem toch in 28 beurten. Met 4 matchpunten op zak uit 2 partijen ging hij vol vertrouwen de derde ronde in. Tegen Kienecker verliep het echter wat stroef maar willen kon uiteindelijk in teveel beurten (38) de winst naar zich toe te trekken.

 

De tussenstand

tussenstandHobers3eklLibre.png

Met 6 wedstrijdpunten en een goed moyenne van 2,90 (het moyenne in deze klasse loopt van 2,50 - 4,00) krijgt Willem volgende week nog een paar taaie tegenstanders voor de kiezen. Medekoploper Terpstra, Bellevue speler Frans de Vries en Tissingh staan dan op het lijstje.

Gezien het vertoonde spel kan hij vol vertrouwen naar de Bremstraat ten strijde trekken.

Op 9 oktober as wordt de tweede ronde gespeeld in de Bremstraat in Assen, waarbij we Willem natuurlijk weer veel succes toe wensen.