Jacob Pomp in finale

Gepubliceerd op 8 februari 2018 om 08:00

Open Beiler Biljarttoernooi 2018

Het was een beetje vroeg in de ochtend voor Jakob Pomp en daarbij kwam natuurlijk een beetje wedstrijdspanning kijken. Door de goede prestatie van afgelopen donderdag was het aantal te maken punten verhoogd van 25 naar 28 caramboles, berekend over 20 beurten.
De eerste partij verloor Jakob met 21 caramboles in 20 beurten. Toen eindelijk de slaap uit zijn ogen was verdwenen maakte hij de tweede partij uit in 14 beurten. In de derde partij moest Jakob het hoofd buigen voor zijn tegenstander en ging ten onder.
Met nog een wedstrijdronde in Glimmen voor de ranking te gaan, nesteld Jakob zich bij de eerste 20 op de ranglijst. In de eerste week van maart zullen we meer kunnen lezen over Jakob's (en mogelijk Michiel Vos) prestaties in de Top 8 2017 - 2018. 
We wensen beide heren veel succes.
 
---  WAT VOORAF GING ---
 
Triantaspelers Michiel Vos en Jacob Pomp speelden mee aan de voorronden in het Open Beiler Biljarttoernooi.
 
Bij Michiel Vos was het woensdag al snel duidelijk dat er voor hem dit keer geen finaleplaats in zat. Hij wist geen van de drie te spelen partijen te winnen.
Bij Jacob Pomp verliep het toernooi wat fortuinlijker. Hij won de eerste partij tegen de toch altijd verrassende speelster Ina Noordman in 21 beurten.
De tweede partij tegen Jans Kinds van bc Valthermond verliep wat minder goed. Kinds maakte de partij uit in 20 beurten en met nog 8 caramboles te gaan in de nabeurt maakte Jacob er toch nog een remise van.
In de derde en laatste partij speelde Jacob tegen Alex Otten en had slechts 12 beurten nodig.
Met dit resultaat is Jacob op moyenne geplaatst voor de finale, welke aanstaande zaterdag (3 februari) zal worden gespeeld. 
 
wat Triantta kenmerkt is het saamhorigheidsgevoel. Pompies auto stond in reparatie en onze eigen Klaas Thom Broekens heeft er met zijn juist aangeschafte Peugeot met automatische transmissie, naar Beilen te brengen.
 
Hopelijk is de voiture van Jacob zaterdag weer gereed en kan hij zelf weer naar Beilen rijden.
 
we wensen Jacob heel veel succes in de finale!
 
Jakobinnieuwclubtenue-2.jpg