BC Vredeveld 2 moeilijk uit de startblokken

Gepubliceerd op 6 april 2018 om 11:22

Zwaagstra toernooi Hoogeveen

Lippepad – Grift – Rolde. Dat was de geplande route om richting Hoogeveen te gaan. Waarom? Zwaagstra toernooi (voor goede doelen).

Klaas (27), Willem (65) en Arjan (43) moesten aantreden tegen ‘Girl Power’. Drie meiden (dames) uit Zuid-Oost Drenthe.

Gniffelend in de auto (we zullen ‘die varkentjes wel ff wassen’} zat de moed er nog goed in. Maar wat gebeurd er? Wij worden gewassen!

Aangekomen en ons netjes voorgesteld aan Girl Power. Werden alledrie een beetje overompeld door de mooie outfit van Juliette (70), Greet (39) en Angela (33). Prachtig zwart overhemd en broek met zilveren glittertjes met naam op voor- en achterkant. Heel netjes en stijlvol. De tussenhaakjes genoemde cijfers zijn het aantal te maken punten en niet de leeftijd.

 

Willem mocht beginnen tegen Juliette. Juliette ging als een speer en Willem hobbelde er wat achteraan. Zo rond de 40 punten ging het gelijk op. Toen liet Juliette het wat liggen en maakte Willem daar gebruik van. 15 punten verschil. Maar ach…Daarna was Willem helemaal in de war en Juliette tikte de partij uit met 70 – 58. Willem scoorde 1,8 gemiddeld.

 

Daarna Greet tegen Arjan. Beiden geen goede start. Partij verliep daarna voor beiden wat beter.

Met een serie van 10 liep Arjan aardig aan kop. Greet liet zich echter niet uit het veld slaan. Kwam goed terug.  Het werd nog spannend op het eind door 2 tactische verkeerde ballen van Arjan. Maar het liep goed af   43 – 33. Arjan scoorde 1,8 gemiddeld.

 

Onze hoop was daarna op Klaas (spontaan ingevallen voor Paul) gevestigd. Angela was zijn opponent. Het ging voor beiden allemaal wat moeilijk. Gaven elkaar geen ‘instapper‘.

Toch werd het ergens 12 -12. Maar toen begon Klaas te mopperen (hoe kom ik aan 27?) en richtte zich steeds minder op het biljarten. Gevolg: Angela won: 33 – 17. Klaas scoorde 0,6 gemiddeld. Als debutant helemaal niet slecht.

 

Een en ander heeft wel geleid dat wij als laatsten de zaal verlieten. Maar het was leuk en gezellig. En jullie weten: Zwaagstra-toernooi is/zijn ook lootjes. Deze keer had Willem  mazzel. Een rollade!

 

Ps. Hebben een prachtig digitale scoreboard. Op afstand bedienbaar. Heel mooi systeem.