Voorwedstrijden Gemengd Kader - Rob Bakker vierde

Gepubliceerd op 23 november 2018 om 11:00

150 - 44 was de eindstand in de wedstrijd tussen Rob Bakker en Berend Eerens. De Trianta man liet Eerens bijna de hele partij zetelen op zijn stoel, terwijl Rob zelf genoot van het mooi en goed verzorgde kaderspel.

 

Een schril contrast met de eerdere drie gespeelde partijen in deze voorwedstrijden, waar Rob niet "in het spelletje" kon komen.

 

Hoe anders was het in de laatste partij tegen Eerens. Met een groot overmacht tikte Bakker de partij in 7 beurten uit. In de partijen tegen Wubbo Haaijer, Martin Boomkens en Dick Klevering bleek Rob de juiste vorm niet te pakken te krijgen. Gelukkig in de laatste partij wel. 

 
Ook veel bewondering was er voor onze arbiters Rein en René. Alsof ze al jaren kader wedstrijden arbitreren stonden ze aan de tafel. Ze moeten zo goed opletten want er moet steeds gezegd worden hoe de ballen in het spel liggen: entrée, dedans, à cheval, restée dedans, en dan ook nog zo lang op je benen staan aan de tafel, echt knap werk. Wedstrijdleider Klaas Tom Broekens deed het ook voortreffelijk. Leuk dat er nog een aantal leden van Trianta kwamen kijken naar de verrichtingen van de kaderspelers.  “Smilde” (Joop en Johan) en ook Ester van Dijk keken vol bewondering toe.
Het was van alle zijden gezien een geslaagde avond.
 
Of Rob met de vierde plaats door mag gaan naar de Districtsfinale is nog even afwachten. Deze wordt op 23 en 24 februari gespeeld aan de Bremstraat in Assen.