Assenaren actief op Zwaagstra toernooi

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 09:12

Een aantal Assenaren nemen deel aan het Zwaagstra toernooi in Hoogeveen. De opbrengsten voor dit toernooi wordt geschonken aan een goed doel.

De teams van Vredeveld hebben zich goed geweerd en zijn allemaal een ronde verder gekomen.

BC Vredeveld 1

2e speelronde – 2 mei

Spelers: Klaas Tom, Paul en Arjan.

Volgens anonieme bron worden zelfs in PI Veenhuizen de prestaties van ‘de boys’ nauwlettend gevolgd. Navraag: Justitie bevestigd dat Klaas Tom B, Paul P en Arjan K (allen uit Assen) bij hen beter bekend zijn als ‘De Babbelaar’, ‘De Zwaailamp’ en ‘De Schoen’.

 

Ze waren vooraf van plan ‘crimineel’ goed te biljarten  maar helaas gingen alle drie kopje onder in het duel tegen ‘t Beurtschip. De uitslag was 23 – 36 maar toch gaan de zware jongens mede op basis van de resultaten uit 1e ronde (gewonnen met 25-30 van Gees 1) verder naar de volgende .

 

BC Vredeveld 2

1ste ronde – 1 mei

Spelers: René, Jakob en Arjan.

Verzamelpunt Poiesz aan de Pagannilaan. In de bolide van René richting Hoogeveen gereden en onderweg werd de focus niet op biljarten gelegd maar meer op "mannenpraat". Auto‘s: broess’n, 2 liter, fourwheeldrive, met 140 van een afrit af, 3 auto‘s total loss enzovoorts.

Stoere mannenpraat. Arjan voelde zich niet helemaal op zijn gemak…...........  Liever biljarten tegen HBC 4 en dat ging ze alle drie goed af. Mannenpraat als afleiding helpt schijnbaar toch. 

Met winst 36 – 24 op zak broesssssden ze weer tevreden en veilig naar Assen. Op dinsdag 7 mei treffen ze het team van 't Pommeransje 1.

Hopelijk kunnen ze zich dan plaatsen voor de volgende ronde.

 

BC Vredeveld 3

1ste ronde – 2 mei

Geert Ane, Sjoerd en Raymond (Jakob’s ‘mannen’)

De mannen van Vredeveld 3 hebben zich kranig geweerd ondanks dat ze 3 partijen hebben verloren. Men had het reuze naar de zin en het was een mooie ervaring tegen D.O.C.

Helaas voor dit team was geen speler machtig genoeg om een partij te winnen en werd verloren met 10 – 36. Niet zo gek natuurlijk, deze spelers nemen voor het eerst in hun prille biljartcarrière deel aan een toernooi. De pret was er niets minder om en dat is het meest belangrijk.

Op 7 mei speelt dit team de 2e ronde tegen 't Pommeransje 2. 

 

Voor alle uitslagen kun je terecht op de site van het Zwaagstra toernooi