Jan Koops benoemd tot erelid Trianta

Gepubliceerd op 2 juli 2019 om 14:14

Tijdens de reguliere clubavond van Trianta is Jan Koops benoemd tot erelid van de vereniging

Het was een zeer warme dag, we schrijven dinsdag 2019. De dames van het Nederlands elftal plaatsten zich ten koste van China voor de volgende ronde. Daarnaast was er ook nog het afscheid als actief biljarter van Jan Koops. De avond verliep gemoedelijk en gezellig. Eigenlijk was het ook veel te warm om te biljarten dus de meeste van de opgekomen leden groepeerden zich voor het beeldscherm om naar de Orange ladies te kijken.

In de pauze richtte voorzitter Gert Oosten zich tot Jan en Jantje Koops, welke uitgebreid aan de bar zaten genesteld. De voorzitter had een voor Jan complete verrassing in petto, hem te benoemen als erelid. Koops is maar liefst dik 41 jaar lid van de club is (sinds 1 maart 1978) en heeft zich in deze jaren bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de biljartsport in Assen. 

 

Jan was zichtbaar geroerd door deze geste van de verenging. "Dit had ik in de verste verte niet verwacht. Heel erg mooi en hier ben ik erg trots op" sprak de inmiddels 86 jarige Assenaar.

Trianta neemt afscheid van een icoon aan de biljarttafel maar niet van de gezellige Koops, die beloofd heeft af en toe nog weleens even langs te komen om te zien of het nog goed gaat met de club.

Aan die belofte wordt hij gehouden.