Esther, Johan en Renee in voorwedstrijden 3e klas Libre

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 11:00

Verslag van de tweede wedstrijdavond van de voorwedstrijden 3e klasse Libre, waaraan onze leden Rene Klein, Esther van Dijk en Johan Warries deelnamen. 

Alle drie deden ze het  uitmuntend.

Tijdens de tweede speelavond van de voorwedstrijden was de spanning onder de deelnemers duidelijk merkbaar. Enkelen wilden graag nog vechten voor promotie, een ander vocht tegen degradatie.

Op de tweede speelavond moest Esther van Dijk eerst even weer wennen aan de biljarttafel. In de eerste confrontatie moest ze haar meerdere erkennen in Johan Warries, die uitgerekend tegen Esther zijn beste partij van het toernooi speelde. Hierna herpakte Esther zich op prima wijze en won ze de andere twee wedstrijden. Een 2e plaats op de ranglijst is een heel mooi resultaat maar het moyenne zakte door die ene wat minder goede partij dusdanig dat ze uiteindelijk niet meer boven de 2 uitkwam. Ze bleef steken op 1,936. Zeker niet slecht voor iemand die net promiveerde uit de 4e klasse.

Over de eerste plaats gesproken: Rene Klein wist deze in te nemen. Ook Rene verloor een partij maar dat mocht de pret niet drukken. Zijn moyenne kwam op 2,396 en helaas is dat net niet genoeg voor een promotie naar de 2e klasse. Ook hij wist dus 10 punten in de wacht te slepen, wat een geweldige prestatie is. Gefeliciteerd met dit resultaat!

Iets beter dan de eerste avond was het voor Johan Warries. Zoalas gezegd won hij de eerste partij met veel overmacht van zijn clubgenoot Van Dijk, maar de tweede partij mocht hij aantreden tegen clubgenoot Rene Klein. Rene ging er als een speer van door en liet Johan al snel de spreekwoordelijke " hakken"  zien. Terwijl Rene de partij in 13 beurten uitspeelde (3,923), bleef Johan helaas steken op slechts 7 punten. Daarna pakte de sympathieke Smildiger, onder het toeziend oog van schoonvader Joop Jansma, een prima laatste partij tegen Bart de Vries. Johan klom met 6 uit 6 naar de 6e plaats.

 

Het is nog even wachten op de uitslagen van de andere poules wie er uit deze poule in de districtsfinale zal gaan deelnemen. We zullen daarvan notie maken op deze site. 

 

*** WAT VOORAF GING ***

 

Aan het eind van de avond prijkte Esther van Dijk bovenaan de ranglijst, die natuurlijk volgende week ook nog moet worden ingevuld met de overige drie te spelen partijen. Een goede prestatie van Esther, die elk jaar dichter tegen promotie aan speelt. Ze nam gelijk vanaf het begin van de avond de koppositie in en gaf deze ook niet meer uit handen. Haar moyenne kwam op 2,450 en als ze dit weet te consolideren dan ligt er eindelijk een promotie voor haar in het verschiet. De bovengrens in deze klasse is namelijk 2,40. Voor Esther nog even zaak om volgende week de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten.

Op de tijdelijke tweede plek bivakkeert ook een Triantalid, Assenaar René Klein behaalde in de drie gespeelde partijen net als Esther ook 6 wedstrijdpunten. Zijn moyenne staat nu op 2,013 en ook voor hem is het devies om dit volgende week nog iets omhoog te krikken.

Voor Johan Warries verliep de avond nog niet helemaal naar wens. De Smildiger wist slechts een partij naar de winnende hand te zetten en zijn moyenne ligt een beetje zijn eigen niveau. Met 1,595 ka  en mag Johan niet tevreden zijn : gezien zijn speelstijl en techniek zou het hem toch ook moeten lukken om mee bovenin deze poule te spelen. Vooralsnog lukt hem dit niet maar uiteraard heeft ook hij volgende week nog 3 partijen te gaan om zijn score te verbeteren.

 

Op maandag 14 oktober wordt de volgende wedstrijdronde gespeeld in de Bremstraat. Vanaf 19:00 uur starten de wedstrijden .

Biljartvereniging Trianta wenst alle deelnemers heel veel plezier maar bovenal de Trianta spelers ook heel veel succes.