Bandstoten hoofdklasse - geen goede avond voor Gert Oosten

Gepubliceerd op 3 maart 2020 om 06:00

Het is dan eindelijk zo ver: de voorwedstrijden Bandstoten hoofdklasse komen eraan. Voor Trianta zal Gert Oosten op 2 en 9 maart aantreden in het biljartcentrum Vredeveld aan de Bremstraat in Assen.

Het heeft even geduurd voordat de kogel door de kerk was maar eindelijk zijn de speeldata van de Hoofdklasse bandstoten bekend gemaakt.

Tegen wie Gert Oosten het zal moeten opnemen op 2 en 9 maart is nog niet exact bekend, maar de volgende spelers zouden het kunnen zijn:

Berend Erends

Andre van der Laan

Gert Luppes

Kasper Sturre

Hans Warners

 

Er is sprake van twee poules waarin wordt gespeeld.  Wanneer de poule indeling bekend is zal deze hier worden getoond.

 

De eerste wedstrijdavond verliep niet geheel vlekkeloos voor Gert Oosten. Hij speelde zonder het "gevoel" wat er normaal wel is. De eerste 2 partijen gingen dan ook roemloos verloren tegen Kasper Sturre en Berend Erends. Verliezen is niet erg maar niet het goede gevoel hebben en dus het bandstootspelletje niet zo spelen zoals het moet, geeft geen voldoening. Met de moyennes 1,97 en 2,58 niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig kwam het ontbrekende gevoel enigszins terug in de laatste partij tegen ABC-er Gert Luppes. Beide spelers waren in 18 beurten uit, waarbij Oosten met een serie van 7 gelijk maakte. Het moyenne van 3,33 kwam beter in de buurt van waar het zijn moet.  

Dat bracht het gespeelde moyenne over 3 partijen tegen de ondergrens van 2,5. Volgende week maar hopen op een betere vorm.

Berend Erends deed het wel aardig op deze avond. Hij staat aan kop van deze poule en maakte uitgerekend tegen Gert Oosten een prachtige serie van 27 caramboles. Hij wordt gevolgd door Kasper Sturre en good old Hans Warners, die toch altijd weer heel stabiel speelt.