Nieuwjaarswens

Gepubliceerd op 1 januari 2021 om 10:18

Trianta wenst iedereen een heel fijn, veilig en gezond 2021

Het jaar wat nu achter ons ligt heeft bijzonder veel voor iedereen betekend. Door de uitbraak van het Coronavirus Covid-19 hebben we veel "geleden". Dat is een groot woord maar velen van ons zullen het wel zo voelen en ervaren. Het niet kunnen biljarten staat natuurlijk relatief in schril contrast met het leed van mensen die erg ziek zijn geweest of erger nog, hun naasten hebben verloren. 

We zijn ons ervan bewust geworden dat het gewone leven, met zijn dagelijkse beslommeringen, niet zo vanzelfsprekend meer is.

 

Het jaar 2020 is grotendeels  overschaduwd door de grote besmettingsaantallen, welke over de hele wereld vele dodelijke slachtoffers heeft geëist. Dit duurt nog steeds voort. De mensheid is er weer eens op gewezen dat gezondheid en respect voor elkaar een groot en broos goed is.

Natuurlijk zijn er in 2020 ook hele mooie dingen ontstaan. Denk aan vindingrijke initiatieven zoals de mondkapjes-economie, de drive-in mogelijkheden. De massale applauzen voor de zorgmedewerkers waren ontroerend. Ook het noodzakelijk ontstaan van nieuwe woorden als "anderhalve-meter-samenleving" en "Coronaproof biljarten" zullen ons altijd blijven herinneren aan dit mondiaal menselijke drama. Iedereen weet nu ook hoe immens populair een doventolk kan worden.

En wij kunnen later aan onze kleinkinderen vertellen dat "we erbij waren, in het jaar 2020". Of je dat nu als een positief iets kunt zien is maar de vraag.

 

Het virus heeft ons meer dan ooit duidelijk  gemaakt dat we als mens bijzonder kwetsbaar zijn. Een groot deel van het achter ons liggende jaar hebben we onze geliefde sport/hobby niet kunnen beoefenen. Niet dat dat het meest erge op deze aardkloot is maar het was toch wel een grote aanslag op ons persoonlijke leven.

Biljarten is meer dan het spelletje alleen: het is ook een moment van sociaal samenzijn, voor velen van ons ook een moment van gezelligheid. Het praatje aan de bar, het politieke gewouwel alsof we allemaal de minister-president zijn, het informeren naar het wel en wee van elkaars dierbaren. Het gevoel van saamhorigheid, wat we ook samen creëren.

Als beoefenaars van de edele sport op het groene laken, hopen we dat de komst van het vaccin tegen het virus het weer snel mogelijk maakt dat we weer aan de tafels in de Bremstraat aan de slag kunnen. Laten we deze wens voor het nieuwe jaar uitspreken. 

We moeten er met elkaar vertrouwen in hebben dat het goed komt en we weldra de poorten van ons biljartpaleis weer mogen openen. 

 

Veul heil en zegen en caramboles in 2021 !!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.