Voorwedstrijden 1e klas Driebanden, Gert Oosten 2e positie

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 13:50

Triantalid Gert Oosten wist aan het eind van de tweede speelronde voorwedstrijden Driebanden 1e klas dat de tweede plaats op de ranglijst te pakken niet gek was maar tegelijk ook dat het gespeelde moyenne hem volgend jaar in de 2e klas zal doen belanden.

Het was een zware avond voor alle spelers waarin vooral het door Corona veroorzaakte wedstrijdritme ontbrak. 

 

De aanwezige toeschouwers zagen vooral heel veel "net-niet" ballen gespeeld. Natuurlijk is er een trainingsachterstand bij de spelers maar iedereen had het behoorlijk lastig met de precisie in het ozo lastig maar mooie driebandenspel.

Gert Oosten startte aardig goed in de eerste partij tegen Potjewijd. Toch wist Gert de overwinning niet binnen te hengelen omdat de laatste 2 punten schier onmogelijk te maken bleken. Tegen Henk Bos werd het mentale uithoudingsvermogen van beide mannen heel goed getest. Heel veel mooi gespeelde driebanders, maar heel veel ook net niet raak. En ja, dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht die ervoor zorgde dat de partij uiteindelijk in de 67e beurt door Gert kon worden uitgemaakt.

En dan blijkt dat 3 van de 4 spelers een degradatie moyenne hebben gespeeld. Wanneer je dan zoals Oosten geen teamwedstrijden competitie speelt, dan is dit een keiharde degradatie. Daar was Gert al op voorbereid want op basis van de resultaten van de eerste speelavond moest er heel wat beter gepresteerd worden. Uithuilen en volgend jaar opnieuw beginnen.

 

*** Wat vooraf ging ***

Alle deelnemers mochten slechts twee wedstrijden spelen. Mede om tegemoet te komen aan de Corona maatregelen had de KNBB district Groningen/Drenthe op het laatste moment bepaald dat er in totaal geen zes maar vier partijen worden gespeeld. 

De vier spelers wisten dus elk een partij te winnen en ook elk een partij te verliezen. Zo stonden ze aan het eind van de avond allemaal gelijk in wedstrijdpunten.

Gert Oosten kon het in de eerste partij totaal niet bolwerken tegen Henk Bos. De sympathieke buschauffeur was de baas op tafel en liep redelijk gemakkelijk naar de winst. Gert bleef steken op "slechts" 19 caramboles met een moyenne van 0,46. In de tweede partij wist Gert zich te herpakken: tegen Rens Penninx won hij in 48 beurten.

Op maandag 20 september wordt de tweede wedstrijdronde gespeeld. Trianta organiseert vanaf 19:00 uur de wedstrijden in de Bremstraat in Assen.

   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.