Voorwedstrijden Libre 3e klas, hoe is het met Ester en René gegaan

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 om 03:41

De voorwedstrijden in het Libre zijn weer begonnen. Na de 4e klas is de 3e aan de beurt en Ester van Dijk en Rene Klein nemen deel in een groep die ingedeeld is bij organisator Bellevue.

Johan Warries zou ook in deze groep meespelen maar heeft zich wegens ziekte moeten afmelden.

 

*** De tweede wedstrijdavond ***

Tsja, en wat valt er dan voor leuks te schrijven over de wat tegenvallende resultaten van ons beide Triantaleden.

 

Dat zowel Ester van Dijk als René Klein geen garantie hebben voor resultaten uit het verleden.

Een ervaring rijker en een illusie armer, zo zou het ook kunnen worden omschreven.

Had Klein aan het begin van deze tweede avond nog uitzicht op promotie naar de 2e klasse, hij speelde boven de moyennegrens van 2,400. Dit kon hij echter niet volhouden en naast dit feit wist hij ook geen enkele partij meer naar de hand te zetten. Hiermee zakte hij naar de voorlaatste plaats van de poule uitslag.

Uithuilen en opnieuw beginnen is het devies voor Ester van Dijk. De opdracht om niet onder de ondergrens van de 3e klasse te spelen en dus het moyenne te verbeteren leek  voor haar geenszins gemakkelijk. Tijdens de wedstrijden zat ze vooral zichzelf in de weg en met veel onrust aan tafel, weinig concentratie en keugevoel kwam ze niet in haar spel.

Met het gespeelde moyenne van 1,121 komt ze uit op het "bepaald gemiddelde" zoals bepaald is in de intervalregeling van het KNBB district Groningen Drenthe ( aanvangsmoyenne + gespeeld moyenne voorwedstrijd : 2 ) van 1,428. Dit betekend dat ze net boven de ondergrens van de derde klasse is gebleven. 

Een degradatie is haar dus bespaard gebleven ( volgens de redactie van deze site. Natuurlijk moeten we de officiele uitslag van de wedstrijdleider van het district afwachten) .

 

Elzo Jan Lubbers eindigt op basis van wedstrijdpunten bovenaan in deze poule maar het gespeelde moyenne van 1,515 is niet echt hoog te noemen. Of dit genoeg is voor een finaleplaats is nog de vraag want de Winschoter heeft wel 10 matchpunten maar dat wordt eigenlijk weer teniet gedaan door het lage moyenne.

Al met al blijkt het voor bijna iedereen lastig om weer op niveau te komen na de Coronastop. 

volledige uitslag voorwedstrijden 3e klas Libre 2021

 

*** De eerste wedstrijdavond ***

De avond begon goed voor René Klein. Hij speelde Tom Been werkelijk "van tafel" en ging in 14 beurten uit. Met een moyenne van 4,2 kan je best spreken van een goede start. De partij daarna zwakte de concentratie wat af en moest hij zijn meerdere erkennen in de uit de 4e klas gepromoveerde Elzo Jan Lubbers. In de derde partij herpakte René zich en wist hij weer 2 punten binnen te slepen (over deze partij geen nadere details bekend). In de tijdelijke ranglijst staat de Assenaar nu tweede achter Lubbers en met handhaving van 2,4 moyenne zit er zeker een promotie naar de 2e klas in (de moyennegrenzen in de 3e klas lopen van 1,4 - 2,4. 

 

Heel anders verging het Ester van Dijk. Voorafgaand aan deze voorwedstrijden had ze grote verwachtingen maar helaas voor haar kwamen deze niet echt uit de verf. Ze wist geen enkele partij te winnen en staat, ook gezien het moyenne van 1,253, ondermaats te spelen. We weten dat ze beter kan en hopelijk kan ze volgende week haar moyenne nog wat opkrikken, een paar partijen te winnen en daarmee de onderste plaats van de ranglijst verlaten.

 

Heel verrassend gaat nieuwkomer in deze klasse aan kop van het klassement. De speler van Harmonie Winschoten voelt zich gelijk thuis en speelt 100% Carambole moyenne. Bellevue-man Gerard Smit volgt op prima wijze achter René Klein op de 3e positie.

Op 18 oktober wordt de tweede wedstrijdronde gespeeld in het biljartcentrum Vredeveld in Assen. Publiek is welkom maar dient bij binnenkomst wel een CTB te tonen. 

 

De stand na de 1e wedstrijdavond