Voorwedstrijden 1e klas Driebanden - Gert Oosten 3e in poule

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 om 09:53

Op 3 en 10 oktober speelt Gert Oosten in poule B de voorwedstrijden Driebanden 1e klas in biljartcentrum Vredeveld.

De wedstrijden worden georganiseerd door zustervereniging ABC

 

Iedere deelnemers dient 30 caramboles te maken, het interval systeem is in deze klasse niet meer van toepassing. Hoe het met Oosten zal gaan is natuurlijk een beetje koffiedik kijken. He is en blijft driebanden: als het loopt kan het heel leuk zijn, als dit niet het geval is dan kan deze discipline ook wat frustrerend werken.

We weten in ieder geval dat onderstaande deelnemers hun uiterste best doen om een plek in de districtsfinale te bemachtigen. Daarvoor zal de nodige strijd weer aan de dag gelegd worden.

De wedstrijden beginnen om 19:00 uur.

 

De eerste wedstrijdavond is voor Gert Oosten redelijk goed verlopen. Alhoewel wedstrijdritme weer wat moet worden opgebouwd, was de Assenaar niet ontevreden over het gevoel en het vertoonde spel. Hij doet in ieder geval weer mee voor een plaatsje bij de laatste 8 spelers voor de districtsfinale, als hij het niveau wat hij heeft laten zien kan behouden.   

De partijen tegen René Klooster, Cor Elzenaar en Geiko Reder (ingevallen voor Rene Bakker) werden alle drie in winst omgezet. Het moyenne wat hij speelde was mooi "stabiel": allemaal net boven 0,6 en daarmee staat het nu op 0,62. 

Met deze tussenstand staat Gert op de tweede plaats van de ranglijst welke natuurlijk op 10 oktober weer geheel door elkaar kan worden gehusseld.

De meest stabiele speler lijkt ABC-er Gert Luppes te zijn. De oud hoofdklasser deed wat hij moest doen. Won alle drie partijen en speelde 0,76 gemiddeld. Met een uitschieter van 1 moyenne in de eerste partij. Good old Hans Warners neemt de derde plaats in, ook met 6 matchpunten.

Op maandag 10 oktober de tweede wedstrijdavond in deze mooie klasse.

De tweede wedstrijdavond

De tweede wedstrijdavond begon niet zo heel goed voor Gert Oosten. De eerste 2 wedstrijden werden verloren van respectievelijk Hans Warners en Rens Penninckx. Het moyenne (0,65) in de partij tegen Warners was nog wel goed maar tegen Penninckx bakte hij er niet veel van. Oosten kwam niet in zijn spel en Pennickx hielp hem daarbij op prima wijze. Die begon de partij met een serie van 7 vanaf acquit en ging vrolijk voort. Ger moest genoegen nemen met 0,44 moyenne.

De derde partij tegen Peter Lambeck wist Gert de draad echter weer op te pakken. In een goede partij maakte hij in 35 beurten de 30 punten en speelde 0,85 moyenne. Met dit resultaat nestelt Gert zich op de 3e plaats in deze poule en het blijft natuurlijk de vraag of er voor hem een plaatsje is in de districtsfinale. Dat is ook afhankelijk van de andere poules.

Zoals verwacht won ABC-er Gert Luppes alle partijen en werd daarmee eerste. Met het gespeelde moyenne van 0,74 bleef hij (helaas voor hem) net onder de promotiegrens naar de hoofdklasse, waar hij al jaren in heeft gespeeld en naar eigen zeggen graag naar terug wil. ABC-er Hans Warners werd tweede, zijn laatste partij tegen Cor Elzenaar maakte hij in 25 beurten uit, 1,2 moyenne. "Een hele mooie pot" zei Hans na afloop.  

Zodra er meer bekend is berichten we over de finale op deze site.