Voorwedstrijden 3e klas Libre - Rene Klein promotie en Johan Warries 4e in poule

Gepubliceerd op 25 oktober 2022 om 12:00

Op 17 en 24 oktober spelen Johan Warries en René Klein voorwedstrijden 3e klas Libre.

Het aantal te maken caramboles is in deze klasse variabel met een maximum van 40 beurten.

 

 

De Triantamannen Johan en René zijn ingedeeld in dezelfde poule. Ze zullen dus ook de keu' s met elkaar moeten kruizen tijdens deze wedstrijden, welke door Bellevue '66 worden georganiseerd. Door 2 afmeldingen speelt deze poule nu met 6 deelnemers.

Alle 8 biljarts zullen bezet zijn op deze wedstrijdavond. In dezelfde klasse heeft ook ABC'08 een poule met voorwedstrijden te gaan. 

Uiteraard zal de redactie van deze website de verrichtingen van het trio Triantaleden volgen.

De eerste wedstrijdavond

De avond begon wat stroef voor alle deelnemers aan de voorwedstrijden. De eerste partijen waren wat onwennig maar de daaropvolgende werden steeds beter. Jaap Wind en Rene Klein wisten zelfs een partij uit te maken in respectievelijk 13 en 14 beurten. Een schril contrast tussen beide Trianta spelers op de eerste wedstrijdavond van de voorwedstrijden 3e klas. René Klein leek er in eerste instantie niet helemaal bij te zijn maar herpakte zich later. Hij won alle drie partijen en zijn moyenne van 2,686  is alleszins goed te noemen. 

Wat minder goed verliep de avond voor Johan Warries. Het wilde maar niet lukken om het spel te spelen wat hij wilde doen. Een gebrek aan wedstrijdritme nekte hem en na drie verloren partijen staat hij nog steeds op 0 wedstrijdpunten. 

Op maandag 24 oktober wordt de volgende wedstrijdronde gespeeld en we hopen natuurlijk dat René zijn spel stabiel blijft (of nog wat beter wordt) en dat voor Johan het onwennige gevoel wat gaat verdwijnen.

 

De tweede wedstrijdavond

Tijdens de tweede wedstrijdavond wist René Klein alle partijen naar zijn hand te zetten. Met goed geconcentreerd spel speelde hij zich naar de top van de poule ranglijst en met een prima moyenne van 2,492 promoveert René naar de 2e klas. Een prima resultaat voor de gemoedelijke Assenaar, die hiermee zijn verlangende streven om te promoveren kracht bij zette. Proficiat René!

 

Iets ander verliep de avond voor Johan Warries. Helaas ging de eerste partij verloren. De altijd goedlachse Smildeger kon de opgaande lijn in zijn spel maar niet vinden en maakte de ene foute inschatting na de andere. Met een beetje mazzel won hij wel de van Gerard Smit en kon hij eindelijk 2 matchpunten op zijn naam laten noteren. Gelukkig pakte hij in de laatste wedstrijd tegen nota bene koploper in de poule Jaap Wind, de juiste draad weer op en won met een mooi moyenne van 2,684.

Met 4 punten op zak eindigde Johan op de 4e plaats in de poule met een eindmoyenne 2.063.