Districtsfinale 3e klas Libre - René Klein 7e

Gepubliceerd op 26 november 2022 om 09:20

Het is René Klein toch geslaagd om deel te nemen aan de districtsfinale 3e Klas Libre.

Klein komt in aanmerking om te spelen omdat er maar liefst 2 afmeldingen voor deze finale waren. Als tweede reserve werd hij op het laatste moment gevraagd om deel te nemen en daar is hij natuurlijk gretig op in gegaan. Voor hem is dit namelijk de mogelijkheid om dit jaar nog naar de 2e klasse te promoveren.

 

De finale wordt op 26 en 27 november bij biljartvereniging Bellevue in Assen gespeeld.

Aanvang wedstrijden:

- zaterdag 11:00 uur

- zondag 12:00 uur

de eerste wedstrijddag

Het lukt René Klein maar niet om boven de instapgrens van de 2e klasse Libre te spelen. De Assenaar mag als invaller meedoen aan de districtsfinale maar na het spelen van de eerste 4 wedstrijden komt zijn moyenne weer uit onder zijn aanvangsmoyenne. Van de 4 gespeelde wedstrijden wist hij er een om te vormen naar een remise, zodat hij op de 6e plaats van de tijdelijke ranglijst vertoeft.

Erg jammer voor René, die heel graag  een klasse hoger wil spelen en in de basis ook wel de capaciteiten heeft om boven 2,4 moyenne te kunnen halen. Maar dan moet wel alles meezitten en dat was vandaag niet het geval. Concentratieproblemen nekken hem momenteel. we hopen natuurlijk dat dit morgen tijdens de 2e wedstrijddag wat beter zal zijn.

BVB-er Jaap Wind gaat het wat meer "voor-de-wind". Hij staat voorlopig aan kop met de maximale 8 matchpunten uit 4 wedstrijden. Qua moyenne blijft Jaap nog net onder het de ondergrens voor de 2e klas hangen maar de basis voor een mooi kampioenschap heeft hij vandaag wel gelegd. Zijn concurrent Jaap Hamming wist de 4e partij niet in winst om te zetten, zodat Wind nu als enige van de spelers alle wedstrijden heeft gewonnen.

Op zondag 27 november het vervolg  in de Bremstraat in Assen. Aanvang wedstrijden 12:00 uur.

De standen en uitslagen (indien bijgewerkt) zijn ook te vinden op live-score

Het is René Klein niet gelukt om bij de eerste twee te eindigen in de finale. Nummer 1 en 2 dringen door naar de Gewestelijke finale en helaas kwam Klein niet echt in topvorm tijdens dit toernooi. Natuurlijk was het voor René al leuk dat hij als tweede reserve mocht meedoen maar toch had hij wel wat beter willen presteren. De 7e plaats viel toch wat beneden zijn ambitie.

Wel is hij op basis van zijn gespeelde moyenne gepromoveerd naar de 2e klas Libre. In eerdere berichtgevingen was daar nogal wat twijfel over  maar de Assenaar speelde in de voorwedstrijden toch echt net boven 2,4 moyenne. Het was 2,492 en dat is voldoende om te promoveren. 

Wij feliciteren René met deze mooie promotie, die hij zo graag wilde realiseren.