Gewestelijke finale Hoofdklasse Driebanden - Frank de Ruijter kampioen

Gepubliceerd op 17 december 2022 om 09:00

Op 17 en 18 december organiseert biljartvereniging Trianta de Gewestelijke finale hoofdklasse Driebanden.

De spelers die deelnemen aan deze hoofdklasse wedstrijden hebben zich uit 3 poules geplaatst. Het zal een leuk weekend driebanden worden in de Bremstraat in Assen, waar hopelijk ook nog wat publiek op af zal komen.

Beide wedstrijddagen beginnen om 10:00 uur.

 

Speler Klaas Bakker heeft zich helaas moeten afmelden voor deelname. In zijn plaats speelt 1e reserve Jitze Postma.

 

Een mooiere apotheose had de organisatie van dit toernooi niet kunnen bedenken. Een ontknoping die geschaard kan worden onder de noemer "wanneer 2 honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen". 

Tijdens de laatste wedstrijdronde speelde de nr. 1 van dat moment, Peter Gnodde tegen de nr. 3 van de ranglijst, Jildo Keur. Op een andere tafel speelde Frank de Ruijter, die na 6 gespeelde wedstrijden de 3e plaats bezette. Het trio had op dat moment alle drie 8 matchpunten. Keur won nipt van Gnodde de De Ruijter won van Jitze Postma, maar als Frank er 1 beurt meer had over gedaan, was Jildo keur met het kampioenschap gaan strijken. Slechts 3/1000 was het verschil tussen 1 en 2.  Een waar spektakelstuk in de slotfase van een mooi toernooi. Bijzonder is dat Frank de Ruijter op de eerste wedstrijddag het toernooi begon met 2 nederlagen op rij. Daarna wist hij alles te winnen.

Voorzitter van Trianta, Gert Oosten was enorm tevreden over de gang van zaken en het verloop van het toernooi. Tijdens de prijsuitreiking roemde hij de spelers, arbiter- en schrijverskorps voor hun sportieve inzet en goede gedrag. Er is geen onvoltogen woord gevallen, en waar wat meningsverschil was over wel of niet eerst een voorbandje, dan werd dat in de minne opgelost.

In het bijzonder werd René Klein bedankt voor zijn 1e optreden als extern wedstrijdleider van een finale, en dan ook nog een gewestelijke hoofdklasse.

De einduitslag

Het Nederlandse Kampioenschap zal plaatsvinden op 21 en 22 januari bij De Harmonie in Winschoten.

Natuurlijk wenst Trianta Frank de Ruijter heel veel succes met zijn deelname.