VW Bandstoten 3e klas - Johan Warries promoveert naar 2e klas

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 02:47

Direct na de jaarwisseling beginnen de voorwedstrijden alweer. Op de maandagen 2 en 9 januari wordt de eerste ronde voorwedstrijden Bandstoten 3e klas gespeeld en Johan Warries mag aan tafel in de Bremstraat. En we hebben gelijk een promovendus in onze club!

In maar liefst 9 poules in het district Groningen-Drenthe spelen de 3e klasse spelers. Animo genoeg dus voor deze leuke spelsoort, waarbij "onze" Johan het mag opnemen tegen zijn opponenten in poule I, welke wordt georganiseerd door zustervereniging Bellevue'66.

De te maken caramboles zijn op interval met een maximum van 50 beurten per wedstrijd.

Uiteraard wensen we Johan veel succes en we zullen de verrichtingen op deze site weergeven.

Natuurlijk ook te volgen op KNBB Live-score.

Het nieuwe jaar is nog maar pas begonnen en de PK wedstrijdspelers branden alweer los.

Na afloop van de eerste wedstrijdronde in de 3e klas Bandstoten staat Johan Warries er goed voor.  Na winst in de 1e partij tegen Gankema, speelde hij een onnodige remise tegen Ackermann. De 3e match wist hij echter weer te winnen en hiermee staat hij ongeslagen aan kop van de ranglijst in poule I en speelt op 119,31 %  moyenne percentage.

Om te promoveren naar de 2e klasse is een moyenne van boven 1 benodigd. Warries speelt daar nu nipt boven (1,038) en mag op maandag 9 januari 2023 weer in de Bremstraat aan de bak. We hopen natuurlijk dat Johan zijn goede spel voortzet.

In deze poule speelde BCB'66 lid Gerard Smit als invaller voor de ziek gemelde Elzo Jan Lubbers. 

 

De tweede wedstrijdavond (9 januari)

Tijdens de tweede wedstrijdavond hoefde Johan Warries eigenlijk alleen maar zijn vorm te consolideren. Als alle drie te spelen partijen maar boven 1 moyenne worden gespeeld, dan zou promotie naar de 2e klas haalbaar zijn.

En dat deed hij maar gemakkelijk was het allerminst. De 1e en 2e partijen won hij op redelijk gemakkelijke wijzen van respectievelijk Jaap Hamming en Hendrik Schuur. De laatste wedstrijd tegen Mans schuur, die op dat moment 1 wedstrijdpunt meer had dan Johan, werd een ware thriller. Beide spelers bleken niet over stalen zenuwen te beschikken. De partij wilde maar niet op gang komen qua punten maar het aantal beurten tikte wel aan. En zo ging het tergend langzaam naar de 31 beurten die Warries nodig had om de partij uit te maken. Hiermee eindigde Johan op de 1e plaats in de poule en gelukkig voor hem bleef hij met het gespeelde moyenne van 1,089 nipt boven de promotiegrens.

Aangezien Johan niet kan deelnemen aan de districtsfinale zal hij directe promotie aanvragen om zodoende gelijk mee te kunnen doen aan de voorwedstrijden van de 2e klasse.

We feliciteren Johan met dit mooie resultaat!