VW Hoofdklasse bandstoten - Gert Oosten 2e in poule E

Gepubliceerd op 14 maart 2023 om 09:33

In het gewest Noord-Oost Nederland mag Gert Oosten op 6 en 13 maart aantreden in de hoofdklasse bandstoten. 

Op 6 en 13 maart speelt Gert Oosten in de Bremstraat de voorwedstrijden Bandstoten Hoofdklasse. De wedstrijden worden georganiseerd door zustervereniging ABC.

Het is al bekend dat Berend Erens en Folke Spakman zich hebben afgemeld. Hierdoor zit de organisatie met een uitdaging, want het aantal spelers is nu een oneven aantal.

De verrichtingen in deze hoofdklasse zijn te volgen op KNBB Live-score

We wensen Gert natuurlijk veel succes.

 

De eerste wedstrijdavond verliep voor Gert Oosten nogal wisselvallig. Hij begon heel goed tegen Hans Warners en speelde de partij in 21 beurten uit, moyenne 3,57.

Helaas zakte het niveau in de tweede partij tegen Hans Mulder iets in maar toch won Oosten de partij in 26 beurten. De laatste wedstrijd van de avond tegen Gert Luppes leek in het begin een "walk-over" van Luppes te worden. Hij startte heel goed en Oosten moest behoorlijk op het tandvlees om hem Luppes weer bij te benen. Dat lukte wel maar Gert Oosten kon aan het eind van de partij de beslissende trekker niet overhalen. Luppes won met 75-73 in 28 beurten.

Hiermee staat Oosten nu op de 2e plaats. 

Op maandag 13 maart de volgende wedstrijdavond in het biljartcentrum Vredeveld.

Op de 2e wedstrijdavond hoefde Gert Oosten nog maar 1 partij te spelen. Lucas Heuving werd met 52-75 verslagen in 23 beurten (3,2 moyenne). Dat leverde Oosten in totaal 6 matchpunten en een redelijk mooi moyenne van 2,893 op.

Omdat alle poules in deze klasse zijn gespeeld is het nu wel duidelijk dat dit niet genoeg is voor plaatsing in de finale. Oosten staat nu al 8e op de totaal ranglijst.

Gert Luppes wist alle 4 de partijen te winnen en heeft hiermee wel een finaleplaats te pakken.