VW 2e klas Bandstoten - Warries consolideert en Klein zakte een plaatsje

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 10:33

Voor Johan Warries en René Klein zitten de voorwedstrijden 2e klas Bandstoten er weer op voor dit seizoen. Helaas zit er voor beide geen finaleplaats in.

In de eerste wedstrijd had René Klein geen enkele moeite met ABC-er Klaas Tissingh: de 40 te maken caramboles werden in 30 beurten op het bord gezet en de eerste winst was binnen. De net uit de 3e klas gepromoveerde Warries moest zijn meerdere erkennen in de ervaren Adolf Eerenstein, die aan het eind van de eerste wedstrijdavond ook aan kop van de poule gaat. "Slechts" 32 punten in 23 beurten.

In de tweede partij ging het wat minder goed met Klein, die niet kon winnen van Marcel Suiding. Heel ander verliep het voor Johan, hij won de partij tegen Ben Schuurman in 39 beurten. Iets teveel beurten maar de punten waren wel binnen.

De derde partij mochten de beide Trianta leden het tegen elkaar uitvechten. Uiteindelijk werd het een mooie overwinning van Johan, die de partij in 27 beurten naar de hand zette.

 

Op maandag 23 januari volgt de tweede wedstrijdavond. Zal Johan zich op deze wijze consolideren en kan René de draad weer oppakken? We blijven het volgen.....

 

 De tweede wedstrijdavond

Tijdens de 2e wedstrijdavond is het Johan Warries gelukt om de 4e plaats te consolideren. Na een verliespartijtje tegen Klaas Tissingh won hij vervolgens van Marcel Suiding. In de laatste wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen Adolf Eerenstein. Dat alles leverde hem 6 matchpunten op. Een prima resultaat gezien Johan net uit de 3e klasse is gepromoveerd.

Heel anders verliepen de voorwedstrijden voor René Klein. Ten opzichte van de eerste avond daalde hij een plaatsje op de ranglijst van de poule. Helaas wist René tijdens deze tweede avond geen wedstrijdpunten te behalen en daarmee eindigde hij op de 7e plaats in de poule.