Voorwedstrijden 2e klas bandstoten - Willem Hobers 1e in poule Biljartschool.nl en pakt promotie

Gepubliceerd op 15 januari 2024 om 20:43

In de 2e klas bandstoten is Wilem Hobers op basis van zijn moyenne gepromoveerd naar de 1e klasse

Biljartschool.nl in Assen is de organiserende vereniging.

 

 

De eerste partij ging voortvarend voor Willem, in 21 beurten wist hij de 40 te maken caramboles bijeen te spelen. De thuisspelende Jan Tiesinga speelde ook niet onaardig: 35 caramboles.

Ook de 2e partij wist Hobers naar zijn hand te zetten (40 caramboles in 22 beurten).  Zijn tegenstander, BCB'66 speler Marcel Suiding, kwam aan het eind van een mooie spannende pot slechts 3 caramboles tekort voor de winst.

In de 3e partij liet de Hijkerboy zien dat hij momenteel goed in vorm is en dat hij redelijk constant kan spelen. In 18 beurten maakte hij de partij tegen Ben Schuurman uit. Weer een mooie partij die het moyenne van 2,222 met zich meebracht.

In de tussenstand staat Willem nu uiteraard als eerste on deze poule. Met 6 matchpunten en het moyenne van 1,967 een heel mooie uitgangspositie om de wedstrijden op de 2e avond van de voorwedstrijden in te gaan. Deze wordt op maandag 15 januari gespeeld.

 

....  en weer ging het in de eerste partij van de 2e wedstrijdavond cresendo voor Hobers. Zijn tegenstander Nico Kock was nog niet eens wam gespeeld toen Willem zijn 40 caramboles aantikte (2,5 moyenne). Wellicht was de glorie hem wat naar het hoofd gestegen want in de 2e partij kwam hij erachter dat toch niet altijd alles zo verloopt dan je verwacht . Tegen Bertus Kienecker, die de partij in 28 beurten uitmaakte, kwam Hobers niert verder dan een schamele 23 punten. De heftig balende Hijker begon daarna voortvarend aan de 3e partij van de avond. ABC-er Klaas Tissingh moest vanaf de stoel zien dat Hobers vanaf aquit met 7 caramboles startte. De weer prima spelende Hobers had zich duidelijk hersteld van het verlies in de vorige partij en deed er slechts 20 beurten over om de 40 caramboles op het scorebord te zetten. Een mooie winst die hem ook nog eens poulewinnaar maakte, omdat Jan Tiesinga de laatste partij niet won.

Met  10 wedstrijdpunten uit 6 duels toch heel mooie voorwedstrijden voor Willem. We gaan ervan uit dat hij hiermee wel in de districtsfinale mag deelnemer. Deze wordt gespeeld op 16 en 17 maart in Veendam, de organisatie berust bij Biljartvereniging Het Achterdeel uit Den Andel. 

And last but not least: Hobers promoveer met deze prestatie weer naar de 1e klas Bandstoten.

 

Details van deze poule kunt u lezen op knbb live score.