Trianta organiseert gewestelijke finale 1e klas Libre

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 14:01

Biljartvereniging trianta Assen organiseert in haar 85e lustrumjaar de gewestelijke finale Libre 1e klas.

 

 

In november vierde biljardvereniging Trianta haar 85-jarige verjaardag en het lustrumjaar zal worden opgesierd met de organisatie van een mooie en hopelijk spannende gewestelijke finale 1e klas Libre.

Op zaterdag 3 en zondag 4 februari zal biljartcentrum Vredeveld in de Bremstraat in Assen even het mekka zijn voor biljartliefhebbend Nederland. De acht beste spelers in deze cluster zijn in het gewest Noord-Oost Nederland overgebleven om onder elkaar uit te maken wie er mag deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen, welke op 23 en 24 maart in Gorredijk worden gehouden.

In de 1e klas Libre spelen biljarters tussen de 4 en 7 moyenne kunnen halen.  Het aantal te maken caramboles per wedstrijd is 125 en daaraan is een limiet van 40 beurten gekoppeld.

 

Het district Groningen-Drenthe zal worden vertegenwoordigd door Hans Mulder van WBC'68 uit Wildervank en Dick Klevering die speelt bij biljartvereniging Havenstad uit Delfzijl.

Zij zullen het moeten opnemen tegen de Friezen Michel Nesse en Jan Teleur, Alber Plender en Eildert Kuiken uit de Noord-Oostpolder en Henny Mecklenfeld en Dirk-Jan Sessink uit Noord-Oost Overijssel.

Op basis van het gespeelde moyenne van 7,477 tijdens de districtsfinale is Michel Nesse van biljartclub Sneek al gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dit zal dus voorlopig zijn laatste optreden zijn in deze categorie. Of hij zijn favorietenrol kan waarmaken in Assen valt nog te bezien. Ook de andere deelnemers zijn uitstekende toernooispelers.

De wedstrijden in Assen beginnen op zaterdag om 10:00 uur en zondagochtend om 11:00 uur.

Wedstrijdleider Rene Klein van biljartvereniging Trianta zal zijn uiterste best doen om de organ 

Uiteraard is publiek en fans van harte welkom. Voor wie niet in staat is om aanwezig te zijn, die kunnen het scoreverloop live volgen op KNBB Live-score.