Districtfinale 2e klas Bandstoten - Willem Hobers in laatste wedstrijd onderuit, Tom Been 7e

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 16:49

Tijdens de districtsfinale Bandstoten 2e klas heeft Willem Hobers zich kranig geweerd.

Het hele toernooi redelijk consistent gespeeld maar in de laatste partij ging het mis, naar eigen zeggen: "verprutst"!!!

Het was een hele lange wedstrijddag zaterdag bij De Zeven Wolden in Kolham.  Er werd gespeeld op 2 biljarttafels en dat maakte er bijna een biljartmarathon van.

De zaterdag werd benut van 4 wedstrijdronden en zondag werden de overige 3 gespeeld.

Onze Willem Hobers stond redelijk goed te spelen maar alleen de moyennes waren niet al te hoog. De zaterdag werd voor Willem afgesloten op de 2e plaats met evenveel maychpunten als nummer 1 Harrie Ploeger (6 punten).

Helaas ging de eerste zondagpartij voor Hobers niet goed en werd nipt met 38-40 verloren van Marcel Suiding. Dit was eigenlijk de sleutelpartij om mooi aan kop te blijven staan. De daaropvolgende partij waren de 2 matchpunten wel voor hem en met het ingaan van de laatste ronde stond Willem nog fier aan kop.

Helaas lukte het hem niet om te winnen van Mehmet Apaydin, die met deze winst als kampioen kon worden gekroond en samen met nummer 2 Martin Woldman als vertegenwoordigers van het district Groningen-Drenthe deelnemen aan de Gewestelijke kampioenschappen. Ook dit feestje gaat aan Hobers voorbij omdat hij met het laatste verlies in de einduitslag nog naar de 4e plaats werd gedrongen.

De gewestelijke finale Noord-en Oost Nederland zal op 20 en 21 april worden gespeeld in het Friesche Franeker.

"Erg jammer, ik kan niet zo goed met de spanning van de finale" sprak Willem na afloop van het toernooi. "Het is balen maar volgende keer beter" sprak de nuchter Hieker Boy uit.

Die volgende keer zal hij in het volgende seizoen moeten bewerkstelligen maar dan speelt hij wel een klasse hoger. Op basis van het gespeelde moyenne tijdens de voorwedstrijden heeft Hobers promotie naar de 1e klas afgedwongen. Hopelijk kan hij het volgend jaar weer presteren om de districtsfinale te halen. 

 

Emmenaar Tom Been (ook Triantalid) heeft in deze finale niet veel potten kunnen breken. Van begin af aan wilde het maar niet lukken met Tom. Toch speelde hij nog wel 5 matchpunten bijeen maar het moyenne van 1,346 lag toch echt te laag om mee te doen voor de prijzen.

 

Alle uitslagen van dit toernooi zijn te lezen op KNBB Live-score