Willem Hobers stelt vooral zichzelf teleur

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 09:13

Voorwedstrijden 2e klas Libre - 2e ronde

Op de 2e speelavond voorwedstrijden tweede klasse Libre is Willem Hobers er niet in geslaagd om zijn goede spel van vorige week voort te zetten. willem wist geen enkele partij te winnen en zakte daarmee naar de 3e en voorlaatste plaats in de poule.

In deze poule van 4 spelers, die allemaal met directe promotie uit de voorwedstrijden 3e klasse kwamen, had Willem moeite om de concentratie te bewaren. In plaats van 70 in een keer 20 caramboles meer maken blijkt op dit moment toch nog een stapje te ver. "Ik heb teveel mooie ballen verprutst en daardoor kwam ik niet in de serie" sprak Willem over zijn eerste 2e klasse ervaring, "volgend jaar beter".

Een ervaring en promotie rijker, inderdaad volgend jaar, na een beetje meer oefenen, maar eens weer proberen om in de finale van de 2e klasse te komen. 

 

IMG-20161013-WA0000-1.jpg

***   verslag van 6 oktober ***

In een poule die is ontstaan uit louter direct gepromoveerde spelers uit voorwedstrijden van de 3e klasse, mocht Willem Hobers donderdagavond ook aantreden. Er werd bijtijds bijzonder goed gespeeld in Midwolda, met name door de jonge Ricardo Freeburg. Hij maakte in de tweede partij de 90 te maken caramboles in slechts 19 beurten. Met een moyenne van 3.25 en 5 wedstrijdpunten gaat hij na drie gespeelde wedstrijden aan de leiding van deze vierkoppige poule.

"Onze" Willem Hobers heeft zijn debuut in de tweede klasse ook goed gepresteerd. De Roldenaar won 2 partijen en met een moyenne van 2.93 als resultaat mag Willem ruim tevreden zijn. Dat is ruim boven het tot nu toe gespeelde toernooigemiddelde van 2.77. Een zeer goed tussentijds resultaat voor hem.

Adolf Eerenstein en Bert Norder nemen respectievelijk de 3e en 4e plaats in.

Volgende week donderdag (13 oktober) speelt Willem de overige 3 partijen in deze poule. Hopelijk met minstens hetzelfde resultaat.

De wedsttrijden worden gespeeld in de sfeervolle ambiance van BCM in Midwolda. We wensen Willem daarbij veel succes.