Uit de ziekenboeg (update)

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 09:00

Ook een vereniging ontkomt niet aan zieke leden. Hier even een korte weergave van de huidige stand van zaken

Het onwaarschijnlijke "keu-incident" van Klaas vindt zijn vervolg. Klaas heeft behoorlijk veel pijn ondervonden van zijn ongelukje. Vorige week vrijdag weer naar de oogarts geweest, gedruppeld en er is een lens op gezet! Na een half uur wachten werd gekeken of de lens goed bleef zitten en hoe de pijn zou zijn na de uitwerking van de verdoving.
Klaas heeft nu een kapje voor het oog mee heeft gekregen voor de nacht. De lens zit er nog steeds in hij heeft oogdruppels mee gekregen 2 x daags druppelen, s'nachts een ooglapje op, Volgens Klaas zelf gaat het steeds beter! Positief als hij altijd is. Hij moet over 10 dagen, 25 oktober, weer terug komen.

Ons ziekenverzorgingsteam, bestaande uit Ali en Jack, kwamen nog meer clubgenoten in het ziekenhuis tegen. Harm Bos moest naar de vampier om bloed te prikken en Jan Buitenga werd ook aangetroffen bij de oogarts. Naar verluid is dit allemaal goed gegaan.
Bij de uitgang troffen ze ook nog onze Weijerd (Grijpstra) aan. Hij zat te wachten op een taxi,  hoeft niet aan zijn schouder te worden geopereerd en zal de kwetsuren met fysiotherapie moeten laten helen.

Erg fijn om te weten dat onze clubleden elkaar zoveel steunen wanneer het even iets minder goed gaat. Jack en Ali bekommeren zich met name veel om Klaas en dat is zeer te waarderen.

 

*** verslag vorige week ***

Penningmeester Wijjerd Grijpstra ligt nog steeds ziek thuis ten gevolge van een verkeersongeval. Drie 3 weken geleden is hij onderweg naar het biljartcentrum aangereden door een auto. En op de fiets ben je dan kwetsbaar en uiteraard de zwakste partij. Botybreuken aan z'n clavicula, ribben en schouder was zijn deel. Op donderdag 13 oktober mag Weijerd weer voor een schouderscan naar het ziekenhuis, waar nader onderzoek moet uitwijzen of er een operatie nodig is of niet. Het herstel gaat nog even duren zo het zich nu laat aanzien. Even afwachten wanneer hij weer op de club van de partij kan zijn.

We wensen Wijjerd heel veel kracht en sterkte toe.

Voor Wim Holman was voor het de afgelopen periode ook even kwakkelen. Een fikse val met zijn supersnelle e-bike en daarna veel onrust door een riskante operatie aan de halsslagader. Gelukkig kon wim op 11 oktober voor het eerst weer meedoen aan de reguliere competitie. IOedereen vond het fijn om hem weer op het groene laken aan de gang te zien. Welkom terug Wim!

Secretaris van de club, ons aller Annemiek Visser, beleefd ook een roerige periode. Na haar auto accident nog steeds heel veel last van haar nekwervels. Wel zodanig dat ze nog niet aan niljarten toe komt. Helaas voor haar, want ze popelt om weer te beginnen. Hopelijk lukt dat nog want de artrose in de wervels geeft haar veel ongemak bij alles wat ze doet. Toch blijft ze bezig voor de club: ziekenbezoeken bij Flip, Wijjerd en Wim, informatieve mailtjes verzenden en en passant ook nog even tussendoor een voorwedstrijdje organiseren. Grote klasse Annemiek!

 

en dan nog iets heel opmerkelijks........ waarvan de redactie in het geheel niet kan inschatten of dit nieuws wel wereldkundig moet worden gemaakt

Ali heeft een middennachtelijk avontuur mogen met Jack L. en Klaas B.beleven. Onze competitieleider in opleiding, Klaas Broekens, stak zichzelf tijdens het opruimen op zeer ongelukkige wijze met de pommerans van zijn eigen keu in het oog. In eerste instantie leek er nog niet zoveel aan de hand te zijn, maar gaandeweg de avond kreeg Klaas steeds meer last van zijn oog, welke ook steeds dikker werd. Bar- en gastdame Ali B. en Jack hebben Klaas naar de huisartsenpost gebracht waar spoedeisende hulp werd verleend.

Na een fikse schoonmaakbeurt en een onderzoek met contrastvloeistof in het oog, bleek dat het hoornvlies behoorlijk beschadigd was, kon Klaas "met een zeer lappie op het oog" het ziekenhuis weer verlaten. Klaas zei zelf op humoristische wijze dat het niet zo heel erg was: "tis toch mien slechte oog" relativeerde de optimist.

We hebben er weleens van gehoord dat er bij biljarten rugblessures ontstonden, maar een keu in het oog spant de kroon in de categorie onwaarschijnlijke verhalen! Naast erg sneu voor Klaas zou dit verhaal ook weleens door de redactie van het tv-programma De Wereld Draait Door kunnen komen........

We wensen alle zieken en gewonden beterschap.

IMG_3420.jpgIMG_3421.jpg

IMG_3422.jpg