Tweede wedstrijdronde goed voor Gert, iets minder goed voor Rob

Gepubliceerd op 13 februari 2017 om 12:45

Voorwedstrijden 2e klas Bandstoten

Tijdens de tweede wedstrijdavond van de voorwedstrijden 2e klas Bandstoten, is het Gert Oosten toch nog gelukt om een redelijk tot goed resultaat neer te zetten. Voor Rob Bakker stond er al weinig meer op het spel, hij "genoot" van een avondje wedstrijdritme.

Na de eerste wedstrijdavond had Gert Oosten nog maar 2 matchpunten verzameld. Wel had hij het hoogste moyenne van deze poule, maar er moesten natuurlijk wel wat wedstrijdpunten bij. Die noodzaak zag Gert in en de 1e partij tegen Willem Bos werd in 28 beurten gewonnen. De daaropvolgende 2 wedstrijden tegen resp. Wim Jekel en Rob Bakker, werden ook in winst omgezet. Daarmee zette Gert zijn moyenne op 2,66 en de winstpunten op 8. Of dit genoeg is voor een plaatsje in de finale is natuurlijk nog afhankelijk van de resultaten in de andere 2 poules in deze klasse.

Voor Rob Bakker was het een kwestie van een avondje wedstrijdritme pakken. De kadrist had zich ook ingeschreven om een te proeven aan een andere spelsoort en had verder ook niet zoveel belang om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Rob verloor alle 3 de partijen en scoorde een moyenne van rond 2,00. daarmee krijgt hij ook een halve degradatie op z'n conto.

De ABC-ers Cor E;zenaar en Hans warners plaatsen zich op de eerste 2 plaatsen in deze poule. Weliswaar beide met 10 wedstrijdpunten maar de gespeelde moyennes van resp. 2,31 en 2,27 zijn jniet echt om over naar huis te schrijven. Hiermee speelde Elzenaar zich net, met slechts 1/100 boven de ondergrens van deze klasse. Op Elzenaar en Oosten na pakten alle andere deelnemers in deze poule een HD. Voor een enkeling die al op scherp stond, betekend dit dat ze volgend jaar mogen deelnemen aan de 3e klasse bandstoten.

De hoogste serie van 31 caramboles werd gemaakt door Hans Warners. Triantalid Rob Bakker maakte er nog een van 23. Het toernooimoyenne kwam in deze poule uit op 2,14.

20170214uitslag2eklbandstoten-3.jpg

 

De districtfinale wordt op 25 en 26 februari a.s. door Trianta georganiseerd in het biljartcentrum Vredeveld aan de Bremstraat 16 in Assen.

 

- eerder bericht -

De eerste wedstrijdavond van de voorwedstrijden 2e klas Bandstoten, is voor de Triantaleden Rob Bakker en Gert Oosten niet al te florisant verlopen. Zowel Rob als Gert wisten beide slechts 1 van de 3 gespeelde partijen te winnen en het moyenne is ook niet echt om "over naar huis te schrijven". 

Dat moet toch volgende week maandag wat beter verlopen. Beide heren hadden het moeilijk met de concentratie in de zaal aan de Bremstraat, waar Albert Fokkema gelijk in de eerste partij het hoogste moyenne van de avond aantekende. Uitgerekend tegen Gert Oosten maakte hij de 75 te maken caramboles in 17 beurten uit: moyenne 4,16! Dat was direct al een "drup aan de neus" voor Gert, die zich overigens in de 2e partij prima revancheerde. Tegen Martin Vogt maakte hij in 24 beurten uit en kwam weer mooi  op gemiddelde. De laatste partijh tegen good old Hans Warners bakte Gert er echter helemaal niets van en was blij dat hij nog bijna moyenne van 2 behaalde. Uiteindelijk blijft Gert voorlopig steken op 2,46, wat trouwens op dit moment wel het hoogste van alle spelers in deze poule is.

Assenaar Rob Bakker verging het al niet veel beter. Hij ging de eerste partij onderuit tegen Cor Elzenaar. Ook hij won de 2e partij in 24 beurten maar de 3e ging, in een spannende slotfase, nipt verloren tegen Albert Fokkema. Een pleister op de wonde is dat Rob nog wel de hoogste serie van de avond heeft gemaakt: 23! Hij speelt nu een moyenee van 2,07.

ABC-er Cor Elzenaar gaat voorlopig aan de leiding in deze poule, hij heeft 6 matchpunten en wordt gevolgd door Hans Warners met 4 punten. 

Het publiek, wat in grote getale was opgekomen, zagen ook invaller Willem Bos aantreden. Hij viel in voor de afwezige Willem Tuinman.

De moyennes zijn niet al te hoog maar daar kunnen de heren spelers volgende week maandag 13 februari tijdens de tweede wedstrijdronde nog even aan werken.

Aanvang 19:00 uur in het biljartcentrum Vredeveld aan de Bremstraat in Assen.

 

Uitslagvoorwedstrijden2eklband.jpg