Triantaleden scoren goed voor goede doelen

Gepubliceerd op 14 april 2017 om 08:27

Zwaagstra toernooi Hoogeveen

Het team BC Vredeveld 1 (Arjan, René en Willem) vertrok woensdagavond richting Hoogeveen voor het spelen van de tweede ronde van het Zwaagstra toernooi. Zou het slechte weer een voorbode zijn wat betreft het resultaat? Dat viel mee.

Deze keer mocht Willem als eerste aan de bak tegen een speler van 't Pommeransje 2.. Hij begon moeizaam, maar kreeg  ook weinig ‘lekkere ballen’. De tweede helft van de partij verliep beter voor Willem. Maar zijn tegenstander liet zich ook niet onbetuigd. Het werd spannend op het eind, maar Willem kwam net tekort. Wel boven zijn gemiddelde gespeeld! (61/26).

Daarna mocht René aan de bak. Ook een iets moeilijke start. Wellicht (gold voor ons allen) toch een beetje wedstrijdspanning. Maar René kennende -cool, calm en collected- speelde daarna de wedstrijd overtuigend uit. Ook René speelde boven zijn gemiddelde! (50/25).

20170412_202749-1.jpg

Renee in actie

 

Als laatste mocht Arjan het strijdperk betreden. Begon wisselend. Af en toe een ‘toverbal’ om daarna een simple carambole te missen. Toch had hij niet zoveel moeite met zijn tegenstander. Winst lag dus in het verschiet. En ook Arjan speelde boven zijn gemiddelde! (35/24).

20170412_212032.jpg

Arjan legt aan........

 

Al met al 2 gewonnen en 1 verloren. Totaal 5 gewonnen en 1 verloren. Hoe nu verder? Anonieme bronnen melden dat BC Vredeveld 1 een ronde verder is. Eerst afwachten. Ze hanteren voor de telling het Belgisch systeem. Dat is een systeem wat alleen Belgen begrijpen/snappen. Maar het komt vast goed. Zie voor verdere uitslagen: www.biljarten-voor-goede-doelen.nl.

Team Vredeveld 1 gaat nu aan kop in poule K, waarin de teams van Kwalitaria Emmerhout en 't Pommeransje elkaar treffen op 3 mei. Even de uitslag van deze avond afwachten om te kijken of de heren Vredeveld 1 een ronde verder komen.

 

En dat je niet alleen kunt winnen met biljarten -maar ook met lootjes- bewees René. Hij mocht huiswaarts keren met een rollade. Het was een geslaagde avond!

 

 

 

Team 2 heeft op donderdag 13 mei met 28 - 32 gewonnen van BC Zwartemeer 3. 

In de eerste partij delfde Paul maar net het onderspit en stonden we meteen achter met 12-8.
Ina speelde een goede partij af tegen de 2e man van Zwartemeer en ze won nipt. Hierdoor kwamen we goed terug maar Zwartemeer stond nog steeds voor met 21-20.
Jakob kwam wat moeizaam uit de startblokken maar maakte zijn 38 te maken caramboles  in 26 beurten en won daarmee de partij.
Hierdoor werd de winst voor Vredeveld 2 een feit: 32-28
 
Zij spelen op 1 mei hun volgende ronde en staan momenteel op de 2e plaats in de poule.
 
 

Team 3  treedt op dit toernooi aan op 3 mei (de andere datum is bij deze redactie niet bekend)

 

Kijk voor alle uitslagen en standen op: 

http://www.biljarten-voor-goede-doelen.nl/libre-senioren.html