Team 1 Vredeveld toch geplaatst voor kwart finale, team 3 niet

Gepubliceerd op 18 mei 2017 om 07:47

Zwaagstra toernooi Hoogeveen

Eerder deze week heeft u kunnen lezen dat Vredeveld 1 was uitgeschakeld in de 8e finale. Een nacalculatie van Rem Reiber ter plaatse bracht een ander licht op de zaak. Er werd een rekenfoutje geconstateerd waardoor de uitslag veranderde naar 27 - 27. Nu bleek dat de spelers van Vredeveld een hoger moyenne hebben gespeeld dan de collega's van De Koetsier, worden deze op de hoogte gesteld van het slechte nieuws dat Vredeveld 1 ten koste van hen toch door zijn naar de kwartfinale.
 
De mannen spelen deze kwartfinale op maandag 22 mei tegen De Woag 1.
Vredeveld 1 wordt op deze dag samengesteld uit de volgende spelers:
 
Rem Reiber, Rene Klein, Jakob Pomp
 
 
Vertrek biljartcentrum Assen op 22 mei 2017 om 18:15 uur. Publiek is natuurlijk ook van harte welkom in Hoogeveen.
 
 
Team Vredeveld 3 speelde donderdag 18 mei de 8e finale teggen het team WPOC. Dit team bleek met 29 - 21 te sterk voor de Assenaren, waardoor ze zijn uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Rem Reiber moest als eerste aantreden, maar kon geen grip krijgen op de ballen en moest met 32 car. in 29 brt. en slechts 4 punten de arena verlaten. Daarna was het de eer aan Ben. Ben deed het iets beter als Rem. Met 38 car. in 31 brt en 7 punten scoorde hij nog redelijk tot voldoende. Met deze twee resultaten was het al duidelijk. W.O.P.C. had met 24 punten al een voorsprong van 13 punten behaald. Ook met een overwinning van ons geheime wapen Ina niet meer in te halen. Ina kon zodoende onbevangen aantreden en maakte de ene serie na de andere t.w. 9 en sloot af met en serie van 10 goed voor 12 pnt. Eindstand 29 W.O.P.C. - 21 B.C. Vredeveld 3. Ondanks de nederlaag kunnen we toch terug kijken op een geslaagd toernooi, dat ons dit jaar bracht tot de 8e finale.

 
 
- wat vooraf ging -
 
Team 1 van BC Vredeveld, bestaande uit Ben Werkman, Jakob Pomp en Renee Klein, heeft het niet gered om zich naar de kwart finale te spelen.
Door personele problemen moest Jakob een dubbele partij spelen. Ben werkman was wegens ziekte verhinderd om te spelen. 
De dubbele partijen vielen Jakob niet goed en hij ging strijdend ten onder tegen 2 spelers van De Koetsier. Invaller Renee Klein kon daar ook weinig verandering meer in brengen.
De Koetsier1 tegen BC Vredeveld 1 eindigde in een nipte overwinning voor de Hoogeveners: 27 - 26
 
Vanavond (18 mei) speelt team 3 in de achteste finale om een plekje in de kwart finales te verorveren. Succes gewenst.
 
Voor meer informatie over dit toernooi, waarmee overigens geld wordt ingezameld voor goede doelen, kunt u hier terecht.