Team Vredeveld 1 strandt in kwart finale, "the dream is over"

Gepubliceerd op 23 mei 2017 om 08:31

Zwaagstra toernooi voor goede doelen

Team Vredeveld 1 speelde maandag 22 mei de wedstrijd van hun leven voor een plaatsje in de halve finale. Helaas lukte het niet om De Woag uit Oosterhesselen e.o. de loef af te steken, zij gingen een ronde verder.
 
Het team heeft bijzonder hard gestreden maar dat was aan het eind van de avond een "pleister op de wonde".
De eerste partij speelde Rem Reiber voortreffelijke goed en won met een moyenne van 3,5. Rem maakte zijn 70 car in 20 beurten de tegen partij kwam niet verder dan 35.
Wie dacht dat hiermee de mokerslag uitgedeeld was aan de Woag kwam bedrogen uit. Rene Klein trad aan voor de 2e partij maar krijgt geen grip op de ballen en het spel en verliest verliest 12-3. Dit deed de 12-4 opgeboude voorsprong meteen teniet. 
De laatste partij moest gespeeld worden door Jakob Pomp. Bij een mooie winst waren de mannen een ronde verder geweest maar waarschijnlijk werd de wedstrijdspanning het teveel voor Jakob. In het begin van de wedstrijd kon hij zijn tegenstander nog wel een beetje bijbenen maar na een sprintje was Jakob de kluts helemaal kwijt en moest zijn tegenstander de eer bieden. Hij verloor met 12-8 en dat is teveel verschil om de halve finale te bereiken. 
Eindstand Vredeveld 1 - De Woag 1: 28-23.
 
Aan het Zwaagstra toernooi deze drie teams van Vredeveld mee. Alle teams hebben het als een bijzonder leuk toernooi ervaren, waar ze voor de tweede keer aan deel hebben genomen. 
De spelers danken het meegereisde publiek en hopen volgend jaar weer deel te nemen met het doel de finale te bereiken.
 
Saillant detail:
Onderstaand Jakob Pomp in het nieuwe clubtenue van BC Vredeveld. Gelukkig staat deze vereniging niet ingeschreven bij de bond, want een schorsing en een geldboete wegens het overtreden van de geldende tenueregels was dan waarschijnlijk voor het eerst in de vaderlandsche biljartgeschiedenis een feit geweest.   
 
Jakobinnieuwclubtenue-1.jpg