Gert Oosten 3e in poule, geen finaleplaats

Gepubliceerd op 26 juni 2017 om 11:30

Voorwedstrijden 1e klas Driebanden

Een plaatsje in de districtfinale 1e klas Driebanden zit er dit jaar niet in voor Gert Oosten. Hij eindigde op de 12e plaats op de ranglijst van 29 spelers. daarmee heeft hij zelfs geen reserveplekje kunnen bemachtigen.

De Assenaar is zelf al blij dat hij niet tegen een halve degradatie is aangelopen. Iets wat maar liefst 15 deelnemers aan deze voorwedstrijden wel is overkomen. Er vielen ook 3 degradaties in deze pooules.

Uitslagdriebanden1ekldistrictfinale.png

- wat vooraf ging -

Triantalid Gert Oosten is er toch nog in geslaagd om een halve degradatie (HD) af te wenden. Tijdens de voorwedstrijden van de 1e klas Dreibanden leek het er heel lange tijd op dat de Assenaar dit niet meer zou lukken maar in de laatste partij tegen Leo Sens liet hij zijn ware kunde van het driebandenspel weer zien. In 32 beurten rammelde hij de 25 te maken caramboles uit zijn keu. Dit moyenne van 0,781 trok zijn algemeen moyene weer op naar 0,562.

Met dit resultaat sloot Gert de voorwedstrijden af op de derde positie in de Asser poule, waar leermeester Hans Warners iedereen "naar huis" speelde door alle partijen te winnen. Geert Greving werd 2e met 8 wedstrijdopunten en zoals gezegd Gert Oosten 3e met 6 matchpunten.

Of dit resultaat voldoende is om ook nog aan de districtfinale te mogen deelnemen is afhankelijk van de uitslagen in de andere 2 poules van het district Groningen/Drenthe.

ABC-er Hans Warners was weer oppermachtig en won alle 6 partijen. Emmenaar Geert Greving werd 2e met 8 matchpunten. Opmerkelijk in deze poule is dat 5 van de 8 spelers onder de ondergrens van 0,55 speelden. Zij ontvangen daarmee allemaal een HD).

De hoogste serie van 6 in deze poule werd gemaakt door Cor Elzenaar, Willem Bos en Gert Oosten. Het toernooi gemiddelde zat op 0,536.

 

uitslagdriebanden1eklas.png