Trianta kampioen rijker, Gert Oosten flikte het in Delfzijl

Gepubliceerd op 24 februari 2018 om 19:21

Districtfinale 2e klas Bandstoten

Assenaar Gert Oosten is in Delfzijl kampioen geworden in de 2e klasse Bandstoten. De basis voor het kampioenschap werd al op de eerste dag gelegd, hij won toen al alle partijen en pakte met 8 matchpunten de leiding. Het gespeelde moyenne was na deze dag 3,26. Het moyenne zakte de tweede dag wel iets omlaag naar 3,04 maar met 12 matchpunten op het scorebord was hij de terechte kampioen.

 

IMG_0032-1.jpg

Het uitstekend door Biljart Club Delfzijl georganiseerde toernooi, werd uiteindelijk een zegegang voor Gert. Op de tweede wedstrijddag won hij de 1e partij van Dick Klevering en de 2e van Wildervanker Hans Mulder. Het kampioenschap was toen al niet meer spannend want de 1e plaats was al een feit omdat de andere spelers al op 4 punten achterstand stonden. 

De 3e en laatste partij moest Gert zich wel gewonnen geven. Local hero Andre van der Laan van de organiserende vereniging maakte de partij gedreven in 22 beurten prima uit. Hij was nog in de race voor de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de gewestelijke kampioenschappen.

 

 

IMG_0038-1.jpg   

Na afloop van het toernooi werden de priojzen aan de deelnemers uitgereikt. Namens het district van de KNBB was competitieleider Bert Schonewille de vertegenwoordiger. Hij vrioeg de nummers 1 en 2 om het district te vertegenwoordigen tijdens de gewestelijke kampioenschappen, welke op 8 en 9 april worden gespeeld bij de Harmonie in Groningen. De heren Oosten en Van der Laan beantwoorden deze vraag uiteraard positief.

IMG_0043-3.jpg

Toernooidirecteur Coos Blaauw van B.C.D. keek terug op een mooi, spannend en goed georganiseerd evenement. Daarna reikte hij met een voor iedere speler een persoonlijk tintje of karaktereigenschap de bijbehorende bokalen uit. Daarbij hoorde ook nog een bokaal voor de ho0ogste serie, die met 22 caramboles ook in handen van Gert Oosten kwam.

 

——- wat vooraf ging ——

Tijdens de districtfinale bandstoten 2e klas in Delfzijl staat Gert Oosten na de eerste wedstrijddag aan kop van de ranglijst.

De Assenaar wist alle vier de partijen te winnen en staat dus met 8 matchpunten en een heel mooi moyenne van 3.26 aan kop. Respectievelijk Coos Blaauw, Kasper Sturre, Cor Elzenaar en Dick van Vlierden moesten het onderspit delven. Tevens heeft Gert de hoogste serie van 22 tot nu toe gemaakt. 

Morgen wordt de tweede wedstrijddag in Delfzijl afgewerkt. Dan staan als tegenstanders Andre van der Laan, Dick Klevering en Hans Mulder aan de tafel. Aanvang 11:00 uur in "De Molenberg" te Delfzijl.

 

Knipsel-27.png