3e klas Libre - Rene Klein eindigd als tweede in poule

Gepubliceerd op 25 september 2018 om 14:51

Rene Klein verbeterde zijn moyenne en speelde zich uit de halve degradatie. Hij moest de eerste plaats afstaan aan Jan de Kuiper (Biljartschool.nl), die een puike ronde aan voorwedstrijden speelde.

Aan het begin van de tweede wedstrijdronde stond Rene bovenaan in de poule, maar wel op een halve degradatie.

Dit moest de Assenaar wel even rechtzetten en hij produceerde twee partijen van 23 beurten achtereen. dat moest de basis worden om een plaatsje in de finale te bemachtigen. Jammer genoeg bleef het spel van Rene niet constant genoeg en wist hij de laatste partij niet te winnen van Peter Nijman, die zich ontpopte als verdienstelijke invaller. Peter eindigde met maar liefst 8 punten op de derde plaats. Dat is een groot compliment waard, gezien het feit dat Peter geen wedstrijdervaring heeft.

 

Of Rene Klein met dit resultaat een plekje in de districtsfinale heeft behaald moet nog even worden afgewacht. dat is afhankelijk van de uitslagen in de andere poules.

 

Rene Klein speelde echt dramatische voorwedstrijden tijdens de eerste avond in deze poule van de derde klasse Libre.

 

 

 

Opmerkelijk genoeg voert hij toch de tijdelijke ranglijst aan in deze poule. Met 6 matchpunten bovenaan staan, met een halve degradatie op basis van moyenne van 1,555, is toch wel dramatisch te noemen. Is de rest dan ook zo slecht ??? Nee hoor, Jan de Kuiper heeft gewoon de tweede plaats te pakken met een moyenne van 2,641. 2 matchpoints minder.

Peter Nijman doet het als "invaller" helemaal niet zo gek. Wegens ziekte moest een deelnemer afmelden en de organisatie heeft Peter bereid gevonden om "buiten mededinging" mee te doen. Met een keurig moyenne van 1,688 staat hij gewoon op de 3e positie, terwijl Peter nog nooit heeft deelgenomen aan PK's . Knap werk hoor van deze sympathieke biljarter.

Op maandag 24 september zal deze poule een vervolg krijgen in de Bremstraat in Assen. we hopen er dan wel op dat Rene iets klimt met zijn moyenne om aan een halve degradatie te ontkomen.