Kaderspel, hoe zit dat nou eigenlijk?

Gepubliceerd op 26 september 2018 om 11:59

Als biljartliefhebbers hebben we het weleens over het kaderspel. Rob Bakker speelt in de competitie bij biljartschool.nl en geeft nadere uitleg....... 

 

Graag wil ik hier wat nadere uitleg geven over het kaderspel. Dit seizoen speel ik voor de eerste keer mee in de drie verschillende competities 3e klasse kader.


Als 3e klasser bij een gemengd Kader toernooi maak je 150 caramboles. Dit wordt gespeeld in 4 partijen met een ondergrens van 7 moy. Hierop wordt het moyenne percentage berekend voor een eventuelet plaatsing voor een finale (hooguit tot regiofinale...er bestaat geen landelijke finale voor gemengd Kader).
NB dit jaar zijn er ongeveer 12 inschrijvingen in district Groningen. Trianta heeft de organisatie voor een poule en ABC de finale. Kijk voor de exacte datum op het wedstrijdprogramma Vredeveld.

In de landelijke competitie (PK) worden "slechts" 100 caramboles vereist te maken. Er worden 6 partijen gespeeld met een maximaal aantal beurten van 20. Er is geen ondergrens (dus 0 - tot 12 moyenne). In principe zou dus elke biljarter hieraan deel kunnen nemen.
NB dit jaar zo'n 16 inschrijvingen in de noordelijke provincies.
voor alle poules zie kun je terecht op biljartpoint.

In de teamkompetitie bij de Biljartschool.nl, speel ik als reserve in Biljartschool.nl team 2) . De te maken caramboles zijn 110 per wedstrijd. Dit aantal wordt hoger  naarmate je moyenne stijgt. Zie voor de hele competitie en uitslagen op biljartpoint.Liefhebbers van het kaderspel, arbiters en supporters, zijn altijd van harte welkom aan de Wethouder Buningstraat (Biljartschool.nl).