Voorwedstrijden Libre 3e klas - geen finaleplaats voor Trianta

Gepubliceerd op 2 oktober 2018 om 13:46

Zowel Johan Warries als Rene  Klein is er niet in geslaagd om een plaatsje in de districtsfinale te halen tijdens de voorwedstrijden Libre 3e klas.

In het biljartcentrum Vredeveld werden op 24 september en 2 oktober twee wedstrijdavonden gespeeld. Rene Klein stond na de eerste avond, op basis van behaalde matchpoints aan kop van de poule. Tegelijkertijd stond hij ook op een halve degradatie te spelen. Opdracht aan Rene was dus om deze HD weg te spelen. En dat deed hij met verve. Hij eindigde met het moyenne van 1,81 uiteindelijk als 17e op de ranglijst. De HD is weg gespeeld en Rene kan zich richten op de trainingen voor een hogere klassering, die pas volgend jaar om deze tijd weer wordt gespeeld.

 

Johan Warries, de net uit de 4e klas gepromoveerde debutant deed het zeker niet onaardig. In een keer van 55 te maken caramboles naar 70 stuks, dat valt vooral in het laatste deel van de partijen niet mee. Toch wist Johan zich redelijk gemakkelijk te handhaven in deze klasse want met een moyenne van 1,748 kwam hij net boven de ondergrens uit. Dat maakte voor Johan niet zoveel uit want omdat hij als debutant deelnam aan de voorwedstrijden, was degradatie niet mogelijk.