Voorwedstrijden 3e klas Bandstoten - Willem Hobers niet in finale

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 12:15

Op 14 en 21 januari speel Willem Hobers in het biljartcentrum aan de Bremstraat in Assen de voorwedstrijden 3e klas Bandstoten.

"Onze" Willem Hobers speelt dan tegen . de ABC-ers Ren Wildeman, Martin van Keizerswaard en Bart Stubbe, Bertus Kienecker en Dirk Jan Tepper van de Biljartschool.nl, Geert Grevink en Renee Remerie van Emmen'65,  

De wedstrijden worden georganiseerd door ABC'08.

 

We hopen dat er veel Triantaleden Willem nog even komen "aanmoedigen".

 

*** de eerste wedstrijdavond ***

De eerste wedstrijdavond verliep voor Willem uitermate lastig. Hij wist alle drie partijen niet te winnen en het moyenne van 1,71 is ook niet echt heel erg leuk om over naar huis te schrijven. Nu waren zijn tegenstanders wel erg op dreef, vooral Rene Remerie stuurde Willem met een "druppel-aan-de-neus" naar huis. De Emmenaar speelde 4 gemiddeld en het was natuurlijk geen wonder dat Hobers dit niet bij kon benen.

Deze gevoelige tik zette zich door in de twee andere partijen. Willem kon de draad maar niet oppakken om rustig het bandstootspelletje te spelen.

Volgende week 21 januari kan Hobers weer zijn best doen om toch nog een klein beetje goed gevoel over te houden aan het avontuur bandstoten. Zoals het er nu naar uitziet wordt een plaatsje in de finale wel een heel breekbaar item.

 

*** de tweede wedstrijdavond ***

 

Tijdens de tweede wedstrijdavond heeft Willem Hobers zich wat hersteld. Zijn spel leek wat minder "gehaast" dan normaal en daardoor wist hij de eerste 2 partijen te winnen. De laatste partij ging echter verloren tegen ABC-er Martin van Keizerswaard, hoewel Willem best kansen had om ook deze partij naar de hand te zetten.

Hobers eindigde met 4 matchpunten op de 6e plaats in de poule. Het moyenne werd ten opzichte van de eerste wedstrijdavond wel omhoog geschroefd naar 1,96. Dat is weer een pluspuntje. Dat dit niet voldoende is voor een finaleplaats is duidelijk. ABC-er Rein Wildeman wist zich waarschijnlijk wel te plaatsen voor deze districtsfinale. Tenminste, dat mag je met 10 wedstrijdpunten en een redelijk te noemen moyenne van 1,93 wel verwachten. Natuurlijk zijn de uitslagen van de andere poules daarbij ook van doorslaggevende betekenis.

 

Blijkt wel dat het bandstoten een "aparte" discipline van het biljartspel is.

Libre hoofdklasse spelers zoals Van Keizerswaard en Remerie komen niet tot opmerkelijke resultaten in deze 3e klasse. Remerie promoveert weliswaar wel met het moyenne van 2,58 (waar de bovengrens 2,30 in deze klasse is) maar beide heren spelen in het Libre behoorlijk >7 moyenne.

Dat een stabiele hoofdklasser als Martin van Keizerswaard "slechts" het moyenne van 1,61 behaald en met een halve degradatie als laatste in de poule eindigt is wel opmerkelijk.

Niet om dit te zien als een slechte performance, want Martin doet in ieder geval mee en dat is prijzenswaardig. In perspectief gezien geeft dit gewoon maar weer eens weer dat het spelletje Bandstoten een zeer moeilijke discipline in de biljartsport is, die niet iedereen "zomaar" onder de knie heeft.

 

in tegenstelling tot de verwachting staat ABC-er Rein Wildeman met 10 matchpunten slecht als eerste reserve op de lijst finalistenlijst. Juist door het lagere moyenne worden de vele matchpunten weer teniet gedaan.

Uit de poule die aan de Bremstraat speelde zal niemand rechtstreeks deelnemen.

De District Finale zal worden gehouden op 16 en 17 februari bij Biljartschool.nl te Assen.

De deelnemers aan de districtsfinale zijn:

Uitslag VW Bandstoten klein 3e klas - seizoen 2018-2019
PDF – 311,5 KB 805 downloads
PK voorw indeling Bandstoten klein 3e klas - 2018-2019
Excel – 171,3 KB 814 downloads