Voorwedstrijden 2e klas Bandstoten - Gert Oosten niet op dreef maar toch in districtsfinale

Gepubliceerd op 24 februari 2019 om 06:03

De competitieleider van de KNBB district Groningen-Drenthe heeft twee poules samengesteld voor de 2e klas Bandstoten. Trianta organiseert deze voorwedstrijden in eigen huis in de eerste twee weken van februari 2019. De andere poule wordt gespeeld bij De Harmonie Winschoten.

Het zal weer een ware strijd worden om zich te plaatsen voor de finale, waarin Gert Oosten zijn titel als Districtskampioen weer mag verdedigen.

 

Gert speelt in eigen huis op 4 en 11 februari 2019 in de Bremstraat in Assen.

Na de eerste speelavond (04-02) leek het er nog wel aardig uit te zien voor Gert Oosten. Hij stond op de tweede plaats achter Berend Erens, van wie hij ook de enige partij verloor. Het moyenne van Gert was tot dan toe het hoogste in deze poule: 3,028.

 

De tweede wedstrijdavond verliep niet vlekkeloos voor Gert. Hij wist de eerste twee partijen niet te winnen van de goed op dreef zijnde Kasper Sturre en Cor Elzenaar. De derde partij won hij echter wel van Mark Meijer, maar het mooi gespeelde moyenne van de eerste speelavond zakte van 3,028 naar 2,72.

Hij zakte met dit resultaat ook naar de 4e plaats in deze poule. Een bijzonder slechte avond voor Gert, die al de hele week kampt met een vervelend pijnlijke voetblessure. Dit kostte hem veel concentratievermogen en logischerwijs ging dit dus ook ten koste van het anders zo verzorgde spel op tafel.

Met 6 punten uit 6 wedstrijden is het nog maar de vraag of Oosten door zal gaan naar de districtsfinale, die op 30 en 31 maart in de Bremstraat gespeeld gaat worden. Het gespeelde moyenne zal hierin doorslag moeten geven. Aangezien er nog een andere poule van 6 speler in deze klasse speelt, is het voor de Trianta speler nog even afwachten.

 

 

Eindelijk is het bericht binnen welke spelers er meedoen tijdens de Districtsfinale 2e klas Bandstoten. Ebn tot zijn grote verbazing is Gert Oosten er ook bij. Ondanks zijn wat tegenvallende 2e wedstrijdavond heeft hij zich toch geplaatst.

Hij kan op 30 en 31 maart "thuis" aan de bak.

Zie voor verdere berichten over deze finale het aparte nieuwsbericht over de organisatie door Trianta.