Districtsfinale 2e kl. Bandstoten - Gert Oosten 4e

Gepubliceerd op 1 april 2019 om 08:39

Biljartvereniging Trianta organiseerde op 30 en 31 maart 2019 de districtsfinale 2e klas Libre. Het was voor zowel deelnemers, toeschouwers en organisatie een mooi en goed verlopend, sportief maar ook zeer spannend toernooi. Triantalid Gert Oosten werd uiteindelijk vierde.

Het ging er het hele weekend heel spannend aan toe in de Bremstraat in Assen. Op het scorebord veranderde er heel veel tijdens de tweede dag en uiteindelijk was het natuurlijk Kasper Sturre die het kampioenschap binnen sleepte terwijl "good-old" Hans Warners zich ook plaatste voor de Gewestelijke finale. 

ABC-er Cor Elzenaar voerde tijdens de eerste wedstrijddag en na de eerste zondag ronde  de ranglijst aan maar kwam in de laatste twee partijen net wat tekort. Cor eindigde op de vijfde plaats. Opmerkelijk was dat Cor na de eerste vier wedstrijdronden met het laagst gespeelde moyenne de ranglijst aanvoerde, omdat hij na 4 gespeelde partijen op 8 matchpunten  stond. Naderhand brak dit lage moyenne hem ook op in de plaatsing op 5.

 

Over het algemeen is er qua moyenne redelijk hoog gespeeld. De ondergrens in deze klasse ligt op 2,30 en tijdens deze finale is door iedereen daarboven gespeeld. Op drie spelers na lagen de moyenne zelfs boven 3 en winnaar Kasper Sturre haalde zelfs een promotie met 3,524!

Ook opmerkelijk was dat nummer laatst, Hans Mulder uit Veendam, in aanmerking is gekomen voor de prijs van de hoogste serie. Hij maakte er 24 in een beurt en dat leverde hem bij de prijsuitreiking een mooi flesje wijn op.

Voor Gert Oosten was het een zware finale. Hij worstelde vooral met zichzelf en kon het noodzakelijke "goede gevoel" helemaal niet vinden. Toch begon Gert (met het slechte gevoel) sterk aan het toernooi met winstpartijen tegen Hans Warners en Andre van der Laan. Daarna zakte het wat in tegen Berend Erens maar het moyenne was redelijk goed te noemen. De klapper vond plaats in de vierde partij. Tegenstander Hans Mulder speelde de wedstrijd uit in 11 beurten!!! Speelde hiermee het hoogst behaalde moyenne per partij en pakte hij ook gelijk de hoogste serie. Het moyenne van Gert was ook niet slecht te noemen, want hij speelde 3,8 in deze partij. De eerste wedstrijdronde van de zondag kon de Assenaar het niet bolwerken tegen de latere kampioen Kasper Sturre, die met zeer gedegen spel de partij professioneel uitspeelde. Met nog steeds slechts 4 matchpunten op het scorebord werden de laatste 2 partijen wel gewonnen van respectievelijk Cor Elzenaar en Dick Klevering. Daarmee schoof Gert door naar de vierde positie en hij mocht met dit resultaat en moyenne van 3,02 best tevreden zijn.

 

De organisatie, bestaande uit Klaas Tom Broekens en Renee Klein, kon terug zien op zeer geslaagd toernooi.  Na de "bedankjesronde" waarin arbiters, spelers, de dames van de barbediening en organisatie niet onbetuigd werden gelaten in woord en gebaar, volgde de prijsuitreiking. de heren Sturre en Warners werden uitgenodigd om deel te nemen aan de gewestelijke finales, terwijl Van der Laan de eerst aangewezen reserve is. 

De gewestelijke finale wordt in het weekend van 15, 16 en 17 mei gehouden in Franeker. We wensen de afgevaardigden van het district Groningen-Drenthe Kasper en Hans hierbij heel veel succes!