Clubicoon neemt afscheid

Gepubliceerd op 31 mei 2019 om 11:37

Clubicoon Jan Koops neemt afscheid als spelend lid van Trianta.

Op 1 maart 1978 werd Jan Koops lid van Trianta. Nu, na ruim 41 jaar met veel plezier te hebben gespeeld, moet hij wegens gezondheidsredenen de keu aan de wilgen hangen. 

Voor het biljartcentrum heeft Jan Koops ook heel veel betekend. De oud architect heeft samen met bestuursleden van de Stichting Biljartsport Assen vele uren doorgebracht aan de Bremstraat in Assen, om ervoor te zorgen dat het biljartcentrum zo geworden is zoals het er nu staat.

De Assenaar heeft al jaren een grote passie voor de biljartsport en heeft zelfs een mooi lesboek gemaakt, wat nog steeds binnen Trianta wordt gebruikt als gedegen lesmateriaal. 

Doordat Jan steeds minder goed kan zien wordt het ook steeds lastiger om nog te kunnen biljarten. Naar eigen zeggen "ziet hij het puntje van zijn keu niet meer" en dit gaat zo verschrikkelijk ten koste van de biljartkwaliteiten en het plezier in het spel. Inmiddels heeft hij zijn geliefde keu aan de kleinzoon van Ali Beijering gegeven, in de hoop dat deze jonge knaap er nog veel caramboles mee zal kunnen gaan maken. 

Dit weerhoudt hem er niet van om af en toe even langs te komen om een praatje te maken en een borreltje te drinken.

Op dinsdag 23 juni hoopt Jan zijn 86e verjaardag te vieren en naar verluid zal hij dan zijn officieel een punt zetten achter zijn roemruchte biljartcarrière. Dit zal hij doen op 25 juni.