Finale 1e klas Driebanden - Gert Oosten 4e

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 10:55

Het is Gert Oosten toch nog gelukt om zich te plaatsen voor de finale 1e klas Driebanden. Op 9 en 10 november mocht hij als eerste reserve meestrijden voor de districtstitel Driebanden in Veendam

Na de eerste speeldag stond Gert ongeslagen bovenaan de ranglijst. Met 4 overwinningen op respectievelijk Koos Blaauw, Cor Elzenaar, Geert Grevink, Hans Warners, kon hij als geplaatste reservespeler terug zien op een zeer geslaagde eerste toernooidag. Echter de manier waarop de wedstrijden werden gewonnen maakte hem niet gelukkig.

Het gespeelde moyenne was bij alle deelnemende spelers niet al te hoog en dat van Gert lag op 0,54. De oorzaak ligt natuurlijk altijd eerst bij jezelf en daarna ga je op zoek naar excuses. In dit geval klaagde iedereen over de "traag lopende" biljarts in  De Dukdalf. Daarnaast was het schier onmogelijk om de geijkte patronen te spelen. In veel gevallen verdween het gegeven effect uit de bal als sneeuw voor de zon. In andere situaties namen de banden weer heel veel effect aan waardoor de  "kleiner balletjes" weer te ruim gespeeld werden. De subtiele driebandertjes konden nagenoeg niet worden uitgevoerd omdat er dan te weinig snelheid in de speelbal zat. Al met al een zwaar toernooi voor de deelnemers.

Uiteindelijk belande de Assenaar op de 4e plaats. Na alle overwinningen op de eerste wedstrijddag, gingen zijn opponenten tijdens de 2e dag vooral eerst in de "verdediging". Leuk is natuurlijk anders want hierdoor werd het aantal beurten alleen maar omhoog gebracht. Ook niet leuk voor het aanwezige publiek maar wel heel doeltreffend voor de doorgewinterde toernooispelers.

Men spreekt bij voetbal weleens over "de bus parkeren" hen dat was hier ook het geval. Voor Gert veel tegenvallers dus tijdens de 2e wedstrijddag: hij kon geen enkele partij meer in winst omzetten en moest genoegen nemen met de 4e plaats. Toch was Gert slechts 1 carambole verwijderd van de 2e plaats. In de laatste partij tegen Reinier van der Kooij kwam liep hij eerst goed uit op zijn tegenstander, die daarna ook weer sterk in de verdediging schoot en kon terugkomen in de wedstrijd. Als Gert iets zijn laatste serie van 4 had kunnen bekrachtigen met een 5e treffer, dan was de winst binnen geweest. Dan had Van der Kooij natuurlijk niet remise moeten maken in de gelijkmakende beurt.

Ondanks de wat minder goede omstandigheden kon iedereen terugzien op een goed toernooi. Ook de organisatie, in handen van Otto Scholte en Piet Bouwman van WBC Veendam, waren tevreden.

 

Uit handen van voorzitter Otto Scholte mocht Ron Steenstra de grootste beker in ontvangst nemen. Reiner van der Kooi zal hem vergezellen naar de Gewestelijke Finales die op 7 en 8 december wordt gespeeld in Gorredijk. Beide heren veel succes bij de vertegenwoordiging van het district Groningen-Drenthe.

 

*** WAT VOORAF GING ***

De Assenaar ontving als 1e reserve, na een afmelding, geheel onverwacht nog de uitnodiging om als speler deel te nemen aan de districtsfinale driebanden 1e klas. Deze wordt georganiseerd door biljartvereniging W.B.C. ’68 en wordt gespeeld op zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 in Dukdalf 2.0, De Reede 1 te Veendam.

 

De finalisten zijn:

Koos Blaauw De Poedel           0.719 35

Geert Grevink Emmen '65        0.689 35

Hans Warners ABC ’08             0.640 33

René Martena BCM 79             0.618 31

Cor Elzenaar ABC 08                0.617 31

Reinier van der Kooi WBC 68   0.611 31

Ron Steenstra Valthermond    0.610 31

Gert Oosten Trianta                  0.587 29

 

De arbitrage wordt verzorgd door A. Deekens, P. Boersma, H. Hofman, B. de Vries, J. Lanting en P. Oosterhuis

Trianta wenst Gert heel vel succes toe tijdens deze finale!