Districtsfinale 3e klas Libre - Tom Been kampioen

Gepubliceerd op 4 november 2019 om 09:09

Tom Been uit Emmen wint, Rene Klein zesde en Ester van Dijk zevende in Districtsfinale 3e klas Libre

De districtsfinale 3e klas Libre, georganiseerd op 2 en 3 november 2019 in het biljartcentrum Vredeveld Assen, was de organiserende vereniging Bellevue uitermate tevreden over het toernooiverloop. "Er werd sportieve wijze gestreden om de wedstrijdpunten" aldus voorzitter Carlo Karsten tijdens de prijsuitreiking.

 

Met een duidelijke overmacht mocht Tom Been aan het eind van de zondagmiddag de bokaal voor de eerste plaats in ontvangst nemen. De Emmenaar wist alle 7 wedstrijden te winnen en nam daarmee duidelijk afstand op nummer 2 Jan Koekoek uit Groningen. Zijn moyenne stak ook boven de rest uit, 2,710. Hiermee promoveert Been naar de 2e klasse. Valthermonder Adolf Eerenstein behaalde met 10 punten de derde plaats, gevolgd door Dirk Jan van der Laan, die samen met Harrie van Dijk op 7 punten kwamen.

De Trianta leden Rene Klein en Ester van Dijk stonden respectievelijk op de zesde en zevende posities.  Het moyenne van Rene kwam uiteindelijk toch nog boven de 2 uit (2,2). Na de eerste speeldag leek dat niet te gebeuren want de Assenaar speelde het hele weekend niet zoals hij normaal speelt. Het "goede gevoel" ontbrak zeker op de zaterdag. Op zondag werd het steeds een beetje beter. De Assense Ester van Dijk speelde ook "onder haar kunnen". Ze bleef steken op het moyenne van 1,47 en dat is voor haar kunnen toch een beetje aan de lage kant. Voor beiden verliep het weekend niet als van tevoren verwacht, al behoorden ze natuurlijk wel tot de beste acht van het district.

Tenslotte moest Jan Tuntelder uit Midwolda genoegen nemen met de laatste plaats van de ranglijst.

De bokaal voor de hoogste serie overhandigd aan Adolf Eerenstein. Hij maakte er 20 in een beurt.