Voorwedstrijden 2e klas Bandstoten - gepromoveerde Ester van Dijk speelt mee, organisatie Trianta

Gepubliceerd op 23 januari 2020 om 10:34

Op 13 en 20 januari aanstaande organiseert Trianta voorwedstrijden 2e klasse bandstoten.

Gelukkig hebben we weer voldoende arbiters en schrijvers bereidwillig gevonden om deze leuke klasse naar een mooi succes te leiden.

Onze eigen wedstrijdleider Rene Klein heeft zijn plekje in Assen beschikbaar gesteld aan Ester, zodat hij daardoor richting Midwolda vertrok om aan de voorwedstrijden deel te nemen. De net uit de 3e klas gepromoveerde van Dijk, deed het in deze klasse verrassend goed. Lees hieronder verder.

Er werd gespeeld op maandag 13 en 20 januari 2020.

De spelers die in deze poule deelnemen waren:

Bouwers, Albert 33 caramboles

Jan Kierkels 36 caramboles

Berend Slink 33 caramboles

Bart de Vries 36 caramboles

Dijk, Ester van 30 caramboles

Paul Dankenstijn 36 caramboles

 

DE EXTERNE WEDSTRIJDCOMMISSIE WENST ALLEN EEN VOORSPOEDIG EN GEZOND 2020 !

En natuurlijk is publiek ook van harte welkom op de wedstrijddagen.

 

Zoals hierboven geschreven deed Ester het bijzonder goed in deze voor haar nieuwe klasse. Ze behaalde de derde plaats in deze poule en verbeterde haar persoonlijke moyenne van 1,01 naar  1,05. Tijdens het toernooi speelde ze 1,09 en daarmee hoefde ze alleen ABC-speler Albert Bouwens en Jan Kierkels voor zich te laten. Deze beide heren wisten 10 matchpunten binnen te halen en met goede moyennes van 1,26.

Een prima prestatie van Ester dus, die hiermee aantoont dat ze op dit moment zeker in de 2e klasse thuis hoort. Nu weer bouwen naar stabiliteit om wellicht nog een klasse verbetering te kunnen bewerkstelligen.

Er deed nog een Triantalid mee aan deze voorwedstrijden. Voor des keizers baard mocht Jakob Pomp even  als invaller meedoen voor de ziek gemelde Berend Slenk. Pomp probeerde zijn altijd uiterst verzorgde spel zo sportief als mogelijk te spelen en bleef steken op 0,65 moy. en 0 wedstrijdpunten. Wel logisch natuurlijk voor een speler die niet in deze klasse uitkomt maar een klasse lager.

Biljartvereniging Trianta kon terugzien  op een mooi en goed georganiseerde voorwedstrijden. We zijn weer trots op onze arbiters en schrijvers, maar zeker ook op onze wedstrijdleiders Klaas en Rene.