Bandstoten 1e klas - Willem Hobers eindigd als 2e in poule

Gepubliceerd op 12 februari 2020 om 05:20

De voorwedstrijden 1e klas Bandstoten werden op 10 en 17 februari gespeeld in "ons" biljartcentrum en georganiseerd door ABC'08, beginnen op beide avonden om 19:00 uur.

 

Speelde Willem Hobers vorig jaar nog mee in de 3e klas Band, op basis van zijn gespeelde moyenne is hij door de omzetting naar het interval stelsel 2 klassen omhoog gegaan. De intervallen geven aan dat het moyenne van De Hijker Boy (1,83) recht geeft op een plaatsje in de voorwedstrijden van de eerste klas.

Door het niet op komen dagen van Roel Huizingh heeft ABC-er Wim Bos zijn plaats ingenomen.

Tijdens de eerste wedstrijdavond was het volgens zijn eigen woorden "bagger". Aan het eind van de avond stond Hobers op een bijna uitzichtloze een na laatste positie.

Tijdens de tweede wedstrijdavond kwam de "Hieker" heel goedgemutst binnen en oogde zeer ontspannen.  "Ik ga vanavond 6 punten pakken" grapte hij met een brede grijns.

Wie aan het eind van de avond kon geloven dat hij de daad ook bij het woord voegde, was op voorhand al gek verklaard. Op ontspannen wijze speelde hij zijn matches en de eerste werd gewonnen. Weliswaar in veel teveel beurten maar de 2 punten waren binnen. De tweede partij wist hij in 22 beurten naar zijn hand te zetten en ook de derde werd gewonnen. Hobers schoof met 7 matchpunten door naar de 2e plaats op de ranglijst van deze poule. Chapeau Willem!!!!

Het is natuurlijk even afwachten wat de resultaten van de andere poules zijn om te kijken waar Willem zal eindigen op de gehele ranglijst. Hopelijk is hij bij de eerste acht en kan hij alsnog deelnemen aan de districtsfinale die hij zo graag wilde.

 

We zullen jullie op de hoogte houden van de verrichtingen van Willem in deze poule.