Voorkomen is beter dan .......

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 om 13:35

Een wijs man schreef iets op de website van zijn bedrijf, gericht aan zijn medewerkers.

Het geschreven stuk zette me aan het denken: te mooi om niet te delen. Het gaat om het credo "houdt vooral de moed erin"!

Voorkom energielek

“Nu komt het erop aan. We zitten middenin de tweede golf en hoe voorkom je nu een energielek bij jezelf en bij elkaar? Voordat je het weet sluipt er iets in de samenleving waardoor we een collectief chagrijn ontwikkelen. Hadden we in de eerste golf veel respect voor de zorg en applaudisseerden we met zijn allen om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Ik zie de wagen met de tekst ‘Zorgverleners, hulpverleners en alle andere helden die NL draaiende houden, bedankt!’ nog staan aan de Europaweg in Assen met de applaudisserende handjes.

We zijn een half jaar verder en hebben als gevolg van ons eigen gedrag in Nederland, het niet voor elkaar gekregen de besmettingsfactor naar beneden te krijgen. Het gevolg is een groot aantal maatregelen waar je behoorlijk chagrijnig van kunt worden.

NIET DOEN, is mijn advies. Schouders eronder en ff streng zijn voor jezelf. Zoek naar de mogelijkheden en de kansen in plaat van somberen. Help elkaar door deze weken heen. Echt, het is maar een paar weken. Als we ons best doen dan gaat het R getal weer naar beneden. En komt er weer ruimte. Daarna zullen we voorzichtig moeten blijven om de derde golf te voorkomen. Wees dus alert en voorkom een energielek bij jezelf en de mensen om je heen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.