Voorwedstrijden 3e klas Driebanden, Johan Warries tweede in poule

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 10:57

Eindelijk weer wedstrijden in het biljartcentrum, Johan Warries gaf acte de préséance en beet het spits af in de voorwedstrijden 3e klas Driebanden 

 

Tijdens de tweede ronde voorwedstrijden 3e klas Driebanden heeft Johan Warries zich naar de tweede plaats in de poule geknokt. Hij nam deze plaats over van Michiel de Jong. Johan won de eerste partij van Robert Koopmans, de tweede moest hij echter zijn meerdere erkennen in Roel Huizingh. De derde partij waren de 2 matchpunten wel voor hem zodat het eindtotaal op 7 punten kwam te staan. Met het overall moyenne van 0,262 zal dat naar alle waarschijnlijkheid geen finaleplaats opleveren voor de sympathieke Smildeger. Daarmee zat hij toch ook ruim onder het toernooi moyenne van 0,278.

Wel een promotie naar de 2e klas voor ABC-man Roel Huizingh. Met het moyenne van 0,362 steeg het nipt met 2/100 boven de bovengrens uit.

 

*** Wat vooraf ging ***

Er stonden een aantal bekenden op 16 augustus aan tafel in het biljartcentrum Vredeveld. Naast Triantalid Johan Warries deden ook ABC spelers Roel Huizingh en Michiel de Jong mee in de strijd naar een finaleplaats. Robert Koopmans uit Tweede Exloërmond completeerde het gezelschap.

Het was duidelijk onwennig om op wedstrijdniveau weer aan tafel te staan. De spelers hebben de afgelopen periode natuurlijk wel weer wat oefen uurtjes in de keu maar het broodnodige wedstrijdritme ontbreekt door de Corona lockdown.

Ook ontbreekt het in deze 3e klasse grotendeels het "driebandeninzicht". Als dit wel aanwezig is dan schort het toch ook vaak aan de uitvoering en dan vaak in de techniek. Trainen en oefenen op de mooie driebanden is echt een devies want het is echt geen gemakkelijke discipline in de biljartsport.

Smildeger Johan Warries wist met een verliespartij, een keer winst en een remise 3 matchpunten bijeen te sprokkelen. Het moyenne mag nog wel een beetje omhoog worden geschroefd want met 0,225 zal een finaleplaats naar alle waarschijnlijkheid niet gehaald worden, aangezien de bovengrens in deze klasse op 0,360 ligt.

Dat is het moyenne wat de tijdelijke aanvoerder van het klassement heeft gespeeld. Roel Huizingh stak qua spel toch wel boven de andere spelers uit. Dat werd dus ook duidelijk in het verschil van moyennes en het aantal wedstrijdpunten. Roel won zijn 3 partijen en mag op 23 augustus laten zien of er een promotie naar de 2e klasse in zit.

Volgende wedstrijddag is dus 23 augustus, aanvang 19:00 uur.