Voorwedstrijden 1e klas Libre: Gert Oosten "steady" tweede in poule

Gepubliceerd op 3 maart 2022 om 10:31

De tweede ronde van de voorwedstrijden 1e klas Libre, die in november door Coronamaatregelen werd onderbroken, werd op maandag 28 februari uitgespeeld.

Voor Trianta speelde Gert Oosten mee, die met 2 winstpartijen zijn 2e plaats in de poule consolideerde.

 

Voor iedere deelnemer was het weer even wennen om in een officiële wedstrijd aan tafel te staan. Dat bleek wel uit de gespeelde moyennes.

Albert Fokkema stond aan het eind van de 1e wedstrijdavond al fier aan kop in de poule en gaf die positie ook niet meer uit handen. Fokkema won alle vier te spelen partijen maar ook zijn gespelde moyenne was niet op het niveau wat hij doorgaans wel haalt (5,063).

Gert Oosten wist 3 van de 4 partijen te winnen en kwam daarmee op de 2e plaats in deze poule. Het gespeelde moyenne zakte wat kwam op 5,193 uit. Dat kwam met name door de partij tegen Wim Bos, die in maar liefst 30 beurten uit ging. Terwijl de eerste partij die Gert speelde tegen Gino Goossens in 20 beurten gespeeld was. Een groot verschil dus wat het algemeen gespeelde moyenne van deze hele poule ook danig naar beneden haalde: 4,140 en dat is net boven de ondergrens van de 1e klasse!

Ook Kasper Sturre was niet in goede doen. De anders altijd redelijk constant spelende Sturre kwam uiteindelijk zelfs iets onder de 5 uit en dat is toch typerend. Zowel Willem Bos, Cor Elzenaar en Gino Goossens haalden de ondergrens van de 1e klasse niet eens.

Al met al kan gesteld worden dat zo'n onderbroken competitie voor niemand goed is. Wel een positief punt dat we weer lekker "aan de gang" kunnen.

Waar, wanneer en wie er deelnemen aan de Districtsfinale van deze klasse is nog niet bekend omdat dit een uitgestelde competitie is. Als hier meer over bekend is zal op deze website daar aankondiging van plaats vinden.