Districtsfinale Bandstoten 2e klas: René Klein 4e

Gepubliceerd op 2 mei 2022 om 11:12

In het Groningse Midwolda wordt op 30 april en 1 mei bij café Siemens de Districtsfinale Bandstoten 2e klas gehouden.

Triantalid René Klein heeft zich via de voorwedstrijden voor deze finale geplaatst en zijn resultaten zijn redelijk goed te noemen.

 

 

 

Deze bandstootwedstrijden zien we maar als een toetje van het redelijk verloren gegane seizoen 2021-2022. De KNBB heeft alle voorwedstrijden en finales bandstoten uit het programma gehaald maar het district Groningen-Drenthe heeft gemeend dit toch op districtsniveau te organiseren. Er volgt op deze finales dus geen landelijk kampioenschap.

 

DE EERSTE WEDSTRIJDDAG

We wijten het maar aan "finalespanning" dat René de eerste twee gespeelde partijen van de eerste wedstrijddag niet door hem gewonnen werden. Echter, de twee daaropvolgende wedstrijden wist hij wel naar de hand te zetten. 

De goedlachse Assenaar staat na bij aanvang van de tweede wedstrijddag op de 4e plaats. Zijn gespeelde moyenne staat nu op 1,30 en dat is alweer hoger dan zijn aanvangsmoyenne van 1,121.

Natuurlijk zullen we verrichtingen van Klein blijven volgen.

 

 

DE TWEEDE WEDSTRIJDDAG

Tijdens de tweede wedstrijddag heeft René Klein zich dapper geweerd. Ging hij in de eerste match nog ten onder met een moyenne van 1,2, pakte hij op karakter nog de laatste 4 matchpunten. Met deze op zak wist René de 4e plaats te consolideren. Met 8 punten uit 7 wedstrijden een mooi resultaat, aangezien de winnaar Albert Daantje uit Vries na de eerste wedstrijddag voor Klein slechts nog theoretisch in te halen was. Dan moest Daantje geen wedstrijdpunt meer behalen en dat lag niet echt voor de hand.

Een mooie ervaring rijker kan René terug kijken op een goed en solide gespeeld toernooi. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

vincent van vilsteren
2 jaar geleden

Zet 'm op, René. Er zijn nog volop kansen.

GertO
2 jaar geleden

Hey Rene, knap resultaat en mooi gedaan!!!
Trianta mag trots op je zijn!!!